Kultúra

Betiltottak Új-Zélandon egy Elijah Wood főszereplésével készült horrort

London | Betiltottak Új-Zélandon egy Elijah Wood főszereplésével készült horrorfeldolgozást, annak "erőszakos képi világa" és "felzaklató erejű tartalma" miatt.
MTI

2013. július 27. 10:00

A döntés értelmében a Maniac című alkotást kizárólag fesztiválokon szabad levetíteni és nem sugározhatják az ország filmszínházaiban, illetve DVD-n sem jelenhet meg. A Frank Khalfoun által jegyzett filmben Wood egy Frank nevű sorozatgyilkos bőrébe bújik. A mozit forgalmazó Monster Pictures vezetőjét, Neil Foleyt "megdöbbentette" az új-zélandi döntés. 
    
A filmet, amelyet korlátozott vetítésszámmal sugároztak márciusban Nagy-Britanniában, a tervek szerint július végén vetítik az Új-Zélandi Nemzetközi Filmfesztiválon. A rendezvény egyik munkatársa, Ant Timpson szerint az állami Film- és Irodalmi Osztályozási Hivatal attól tart, hogy a mozi "ártalmas lenne a közjóra". 
 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"117411","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

  
Indoklásuk szerint a film nézőpontja és Elijah Wood pszichopata játéka több mint felkavaró és potenciális veszélyt jelenthet rossz kezekbe kerülve - mondta Timpson. 
    
A Maniac című horror eredeti verziója, amelyet William Lustig rendezett, kultuszfilmmé vált 1980-as megjelenését követően. A remake vegyes fogadtatásra lelt Nagy-Britanniában. A The Observer kritikusa "nem szívesen látottnak" nevezte, míg a The Hollywood Reporter "szadista művészfilmes vérfürdőként" aposztrofálta az alkotást, annak 2012-es cannes-i vetítését követően. 
    
A Monster Pictures internetes oldal szerint a cég "felkutat minden lehetőséget" a tilalom feloldására, habár saját bevallása szerint "jelenleg nem állnak túl jól a dolgok" - adta hírül a BBC hírportálja.
Önnek ajánljuk

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Kigyulladt egy lakás Tőketerebesen, egy gyerek meghalt

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

A középiskolások 75%-a Čaputovát választaná meg elnöknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?