Berlusconiról forgat filmet A nagy szépség rendezője

Velence |

<p>A korábbi olasz kormányfőről és médiamogulról, Silvio Berlusconiról szóló filmen dolgozik Paolo Sorrentino - számolt be róla a The Hollywood Reporter (THR)</p>

Az olasz rendező The Young Pope (A fiatal pápa) című televíziós minisorozatának első két részét a napokban mutatták be a versenyen kívüli programban a 73. velencei filmfesztiválon. A fiktív, konzervatív egyházfőről szóló széria főszerepét Jude Law alakította. A sorozatot a Sky és a Canal Plus októberben, az HBO jövőre sugározza.

Az elfoglalt rendező azonban már Loro (Ők) című következő produkcióján dolgozik: játékfilmet ír a korábbi olasz miniszterelnökről, Silvio Berlusconiról, ahogy erről a THR tudósítójának is beszámolt.

Sorrentinót korábban is foglalkoztatták a politikusok: Il divo - A megfoghatatlan című filmje Giulio Andreotti portréját rajzolta meg. A számos olasz kormányt vezető olasz kereszténydemokrata politikusról szóló alkotást a cannes-i filmfesztiválon a zsűri díjával ismerték el és Oscar-díjra is jelölték egy technikai kategóriában. 

A nyolcvanadik évéhez közeledő Berlusconi, aki a közelmúltban szívrohamból lábadozott, az utóbbi időben csöndben visszahúzódott a nyilvánosság reflektorfényéből, eladta médiabirodalma egyes részeit és megvált az AC Milan futballcsapattól is. Pártja, a Forza Italia erősen küzd, hogy meghatározó politikai tényező maradhasson Olaszországban.

Sorrentino több filmjének - köztük A nagy szépség című Oscar-díjas alkotásának - társfinanszírozója volt Berlusconi Medusa nevű vállalata, de a sajtóhírek szerint a Loro a cég közreműködése nélkül készül majd. A film bemutatását 2017-re tervezi a rendező.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?