Berlinale - Fagyoskodó sztárok, Jolie-ra és Khánra vadásznak a rajongók

Berlin |

<p>Fagyoskodnak a filmcsillagok a Berlinalén: a szervezők különböző trükköket vetnek be a mínusz 8 fokos hidegben az estélyi ruhás színésznők segítségére. A rajongók közben Angelina Jolie-ra és Bollywood talán legnagyobb csillagára, Sáhruh Khánra vadásznak.</p>

A csütörtök este kezdődött filmfesztiválon egymást érik a premierek, sok színésznő a hideggel dacolva elegáns estélyi - a bátrabbak váll nélküli - ruhában vonulnak fel a vörös szőnyegen, noha a német fővárosban mínusz 5-10 Celsius-fokos hideget mérnekm, és néha havazik is. A szervezők trükkjei között szerepel, hogy melegvizes palackot nyomnak a filmcsillagok kezébe, hogy így melegedjenek fel, ha már túl vannak a kötelező fotózáson a vörös szőnyegen.
A színészeknek könnyebb dolga van, az öltöny jobban védi őket. Max von Sydow, aki a Rém hangosan és irtó közel című filmjét kísérte a Berlinalére, a bevonulásokon szokatlan öltözékben, de azért elegánsan, szövetkabátban és piros sállal a nyakában érkezett a Stephen Daldry rendezésében készült dráma bemutatójára.
A hírességek mellett a virágokra is oda kell figyelniük a szervezőknek, a díszítés ugyanis nem jól bírja a hideget. A Berlinalén évről évre egyre több az ázsiai vendég, az ő kedvükben járva idén a fehér a virágkompozíciók meghatározó színe. Dieter Kosslick fesztiváligazgató kérésére a virágkompozíciók - amelyeknek több napot is ki kell bírniuk - már a tavaszt idézik - noha ennek még nyoma sincs Berlinben.
A rajongókat még a hideg és a szél sem tartja vissza attól, hogy sztárokra vadásszanak, Berlinben a hétvégén Angelina Jolie és az indiai álomgyár, Bollywood talán legfényesebb csillaga, Sáhruh Khán a legnépszerűbb "célpont". Khán részvétele sokáig bizonytalan volt a seregszemlén, a népszerű színész ugyanis megbetegedett. Dieter Kosslick azonban megnyugtatta a közönséget, az indiai szupersztár Berlinben lesz.
Khán - aki berlini vélemények szerint még George Clooneynál is több női rajongót tudhat magáénak - legújabb, Don - The King is Back című akciófilmjét hozta el a német főváros rangos filmes eseményére. A 46 éves színésznek világszerte óriási rajongótábora van, sokan Berlinbe is elzarándokoltak közülük. A városban sok indiai zászlót látni, a német rajongók közül van, aki Münchenből utazott Berlinbe, hogy lássa a hírességet. A Don című film folytatását szinte teljes egészében a német fővárosban forgatták, a színész toronyépületről ugrik le az Alexanderplatzon, autós üldözésbe keveredik a brandenburgi kapunál.
Angelina Jolie a tőle talán leginkább megszokott akcióműfaj helyett háborús drámával mutatkozik be a berlinieknek. Az amerikai színésznő először ült a rendezői székbe, az In The Land of Blood and Honey (Vér és méz földjén) a boszniai háború idején játszódik, a film főszereplői szerb, horvát és bosnyák színészek.
Az Oscar-díjas hollywoodi csillag, politikai aktivista már szerdán megérkezett Berlinbe, pénteken találkozott Guido Westerwelle német külügyminiszterrel. A színésznő az ENSZ menekültügyi jószolgálati nagykövete, ebben a minőségében kétmillió dollárt kapott Westerwellétől a német kormány nevében menekültügyi célok támogatására.
Jolie és a külügyminiszter találkozásával kapcsolatban a német sajtó megjegyezte, több hasonlóan szép vendéget szeretne látni a német fővárosban. A híresség hangsúlyozta, tíz éve látogat konfliktus sújtotta régiókat a világban, és mindig frusztrálta az erőszak, különösen a nők ellen irányuló.
Berlinben szinte minden a filmfesztiválról szól a napokban, a szállodák teltházzal üzemelnek, a várost plakátok díszítik, azt hirdetve hogy "egész Berlin egy mozi". A február 19-én záruló seregszemle becslések szerint 60 ezer turistát vonz. Tizenhatezerre teszik a filmszakma képviselőinek, négyezerre az újságírók számát. A látogatók átlagosan 2-3 napot töltenek a fesztiválon, amely 40 millió eurót hoz Berlin konyhájára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?