Baywatch – gyönyörűen kínos semmiség

<p>A Baywatch végén van egy jelenet, amelyben a vízimentők lassított felvételen futnak egymás mellett. Mindenki boldog, mosolyog, aztán egyszer csak Zac Efron szó szerint pofára esik. Pont így jártam én is ezzel a filmmel.</p>

Első hallásra szörnyű ötletnek tűnt megfilmesíteni a 90-es évek egyik legsikeresebb sorozatát, a Baywatchot. Ám ahogy beindult a film marketinggépezete, egyre optimistábbá váltam. Dwayne Johnson és Zac Efron az egyik oldalon, Kelly Rohrbach, Alexandra Daddario és Ilfenesh Hadera a másikon. Dagadó izmok és szépséges hölgyek, az egyik nemnek sem lehet oka panaszra. Na, meg pörgő akciók és repkedő poénok. Úgy tűnt, a nyár egyik legcoolabb filmje lehet. Aztán az USA-ból megérkeztek az első negatív vélemények, a kritikusok szétcincálták a filmet, amelyben Mitch Buchannon (igen, ő Johnson!) és az újonc Matt Brody (ő pedig Efron) először egymással, majd az öbölben egyre aktívabban tevékenykedő bűnözőkkel akasztják össze a bajszukat. Ennek ellenére reménykedtem, elvégre előfordult már olyan a filmtörténetben, hogy a kritika által lehúzott film végül a kultstátuszig emelkedett.

Nos, a Baywatch végefőcíme alatt két dolog vált biztossá számomra: 1. Nem kellett volna reménykednem. A film első fél órája kimondottan szórakoztatóra sikeredett. A főcím, amely alatt Dwayne Johnson végigfut a parton, kifejezetten vicces és ironikus, remekül figurázza ki az eredeti sorozatot. Ahogy az első percekben Mitch Buchannon és az újonc Matt Brody csörteváltásai is mókásak. De, amikor Johnson már sokadszorra illeti idióta becenévvel Efront, akkor az egész kezd fárasztóvá válni. Ahogy az első fél óra után maga a film is. A sehova ki nem futó poénok és a kínos altesti humor mellett az önismétlés még megbocsátható bűnnek számít. Csakhogy a készítők behoztak a történetbe egy tök értelmetlen és logikai bukfencektől hemzsegő krimiszálat. Hogy stílusos legyek, ezzel a film kezd olyan mélyre süllyedni, hogy nincs az a vízimentő, még maga David Hasselhoff sem, aki a felszínen tudná tartani.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"284001","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Victoria Leeds (Priyanka Chopra) egy drogterjesztő ingatlanmaffia feje, aki fel akarja vásárolni a parton lévő összes ingatlant, s hogy az árakat lejjebb nyomja, drogot árul. Ha valaki nem adja el neki az ingatlanát, azt megöli. Na, de akkor minek terjeszt egyáltalán drogot!? Mitch és csapata őt akarja kézre keríteni, hogy végre nyugalom és békesség legyen az öbölben.

2. Ebből a filmből nem lesz kultfilm, legalábbis nagyon remélem. Ha mégis, akkor az nagyon rosszat sejtet. Bár Seth Gordon, a rendező előző munkája, a Förtelmes főnökök ismeretében és a szereplők alapján minden esély megvolt rá, hogy a film eljusson akár ilyen magasságokba is. Az első fél órában fel is csillan a remény, hogy a Baywatch több lesz középszernél. A végeredmény azonban nem lett más, mint felejthető vígjáték, amelyet leginkább gyönyörű hölgyek lassan ringó kebleivel és viccesnek szánt, ám inkább kínos altesti poénokkal próbáltak eladni. Kár érte.

Baywatch (Baywatch): amerikai akció-vígjáték, 2017, 116 perc. Rendezte: Seth Gordon. Szereplők: Dwayne Johnson, Zac Efron, Kelly Rohrbach, Alexandra Daddario.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?