Az őszülő Harry Potterről írt rövid történetet J.K. Rowling

London |

<p>Harry Potter visszatért: titokzatos, házas és őszül. J.K Rowling hét év után írt rövid történetet az immáron 34 éves, családos varázslóról.</p>

Az írónő Pottermore.com internetes oldalán bemutatott 1500 szavas történetben Harry Potter és barátai, Hermione és Ron, illetve családjaik a futball világbajnoksággal párhuzamosan futó Kviddics Világkupán találkoztak.    A hamarosan 34. születésnapját ünneplő egykori varázslótanonc haját ősz szálak tarkítják, de még mindig ugyanazt a fémkeretes szemüveget hordja, amely "jobban illik egy stílustalan 12 éveshez".    A cikk a pletykarovatok stílusában íródott a regényben szereplő Rita Vitrol "tollából" a Próféta című lapba egy sorozat részeként, amely a 2014-es Kviddics Világkupához kapcsolódóan jelenik meg. A "riporter" szerint Harry, Hermione és Ron többé már nem azok a gyermekarcú tinédzserek, akik egykor voltak, sőt, Harry és Ginny Weasley házasságának szilárdságát is kérdőre vonja, Ginny ugyanis nincs együtt a családdal a kupán.     Harry Potter arcán egy új, titokzatos, villám alakú sebhely látható, ami arra utal, hogy az eltelt idő alatt újabb veszélyes kalandokba keveredett.    A cikk szerint a vörös hajú Ron a Weasley Varázsvicc Vállalatnál dolgozik, és kopaszodni kezdett. Felesége, Hermione dolgozó anya, sikeres hivatalnok a Varázsbűn-üldözési Főosztályon.    A Harry Potter sorozat 2007-ben kiadott utolsó kötete, a Harry Potter és a Halál ereklyéi óta ez az első megjelent történet az időközben felnőtté vált varázslókról. Mark Hutchinson, az írónő szóvivője azonban kijelentette, a tervek szerint nem jelenik meg újabb regény a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola egykori tanulóinak kalandjairól.    A J.K Rowling által megálmodott különleges világ világsikert ért el, több mint 450 millió könyvet adtak el világszerte, a történetekből nyolc film készült. Az utolsó kötet óta az írónő több könyvet írt, köztük két krimit. Szeptemberben bejelentette, forgatókönyveket fog írni a Harry Potter világáról szóló további filmekhez.     Az írónő legújabb könyve, a Robert Galbraith álnéven írt A selyemhernyó című krimi Magyarországon az év végén jelenik a Gabo Kiadó gondozásában.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?