Kultúra

Az Irodalmi Alap idén is díjazni fogja 2018 legjobb irodalmi alkotásait

Pozsony | Az Irodalmi Alap (IA) 2019-ben is díjazni fogja a költőknek, a próza- és esszéíróknak, a gyermek és ifjúsági irodalom szerzőinek, az irodalomtudósoknak, a tényirodalom képviselőinek, valamint a színházban, rádióban, tévében vagy a filmekben bemutatott drámák íróinak a munkáját.
TASR

2019. január 10. 09:49

- TASR

Az Irodalmi Alap bizottsága 2019-ben is több kategóriában fogja díjazni az elmúlt év legkiemelkedőbb irodalmi alkotásait. Az Irodalmi Alap díját eredeti szlovák irodalom kategóriában ítélik oda. Az Ivan Krasko-díjat a 2018-as év legjobb elsőkötetes szlovák szerzője fogja kapni (a felső korhatár 35 év), a Madách Imre-díjat pedig a legjobb magyar nyelven megjelent eredeti műért osztják ki, illetve a legjobb szlovák-magyar fordításért. Az Ivan Frank-díjat a legjobb eredeti, ukrán nyelvű műért, illetve szlovák-ukrán fordításért lehet megkapni. A bizottság emellett jutalmakat ad át más, figyelemre méltó művekért.

Az Irodalmi Alap ezért arra kéri a szlovákiai szépirodalmi kiadókat és a helyi szerzőket, hogy március 15-ig küldjék el a javaslataikat, hogy kit lenne érdemes díjazni vagy jutalmazni a 2018-ban megjelent könyvéért. A javaslatoknak tartalmazniuk kell a mű rövid jellemzését, a szerző adatait, telefonszámát, e-mail címét, illetve a javasolt munka három nyomtatott példányát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Már nem csak a polgármester eskethet

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?