Kultúra

Az Irodalmi Alap idén is díjazni fogja 2018 legjobb irodalmi alkotásait

Pozsony | Az Irodalmi Alap (IA) 2019-ben is díjazni fogja a költőknek, a próza- és esszéíróknak, a gyermek és ifjúsági irodalom szerzőinek, az irodalomtudósoknak, a tényirodalom képviselőinek, valamint a színházban, rádióban, tévében vagy a filmekben bemutatott drámák íróinak a munkáját.
TASR

2019. január 10. 09:49

könyvek
- TASR

Az Irodalmi Alap bizottsága 2019-ben is több kategóriában fogja díjazni az elmúlt év legkiemelkedőbb irodalmi alkotásait. Az Irodalmi Alap díját eredeti szlovák irodalom kategóriában ítélik oda. Az Ivan Krasko-díjat a 2018-as év legjobb elsőkötetes szlovák szerzője fogja kapni (a felső korhatár 35 év), a Madách Imre-díjat pedig a legjobb magyar nyelven megjelent eredeti műért osztják ki, illetve a legjobb szlovák-magyar fordításért. Az Ivan Frank-díjat a legjobb eredeti, ukrán nyelvű műért, illetve szlovák-ukrán fordításért lehet megkapni. A bizottság emellett jutalmakat ad át más, figyelemre méltó művekért.

Az Irodalmi Alap ezért arra kéri a szlovákiai szépirodalmi kiadókat és a helyi szerzőket, hogy március 15-ig küldjék el a javaslataikat, hogy kit lenne érdemes díjazni vagy jutalmazni a 2018-ban megjelent könyvéért. A javaslatoknak tartalmazniuk kell a mű rövid jellemzését, a szerző adatait, telefonszámát, e-mail címét, illetve a javasolt munka három nyomtatott példányát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megbénult a közlekedés a Vág-hídon

Threema: Állítólag a Plus 7 dní egykori főszerkesztője is Kočner embere volt

A NAKA szerint nem mérgezték meg az RTVS 2016-ban elhunyt újságírónőjét

Minden ember köteles törődni az egészségével

Andruskó Zoltán vallomása szerint egy gútai cég is kenőpénzt fizetett egy smeres miniszternek

Jóreménység kiállítás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!