Az Így neveld a sárkányodat 2. kapta a legjobb animációs film Annie-díját

<div>Az Így neveld a sárkányodat 2. kapta a hétvégén a legjobb animációs filmnek járó Annie-díjat Los Angelesben.</div><div>&nbsp;</div>

Az Annie-díjátadó ceremóniának idén is a Ryce Hall adott otthont az UCLA campusán. A DreamWorks animációs stúdiójában készült Így neveld a sárkányod 2. öt kategóriában bizonyult a legjobbnak. A fődíj mellett Dean DeBlois megkapta a legjobb rendezés díját, továbbá a produkció karakterrajzait, storyboardját és zenéjét is jutalmazták.    A rövid animációk mezőnyében a Feast, a Disney stúdió produkciója lett a győztes. A mozikasszáknál nagy sikert aratott A Lego-kaland című animációs film a forgatókönyvéért kapott díjat a 42. alkalommal megrendezett szombati gálán.    Az Így neveld a sárkányodat 2. a február 22-i Oscar-díjátadó favoritjaként emlegetik. Az amerikai filmakadémia díjáért a Hős6os, a Doboztrollok, a Song of the Sea és a Kaguya-hime no monogatari (Kaguja hercegnő meséje) van versenyben az animációs filmek kategóriájában.    Az Annie-díjakat az International Animated Film Association (Nemzetközi Animációsfilm Szövetség) kaliforniai szervezete (ASIFA-Hollywood) ítéli oda évente több tucat filmes és televíziós kategóriában. Az animációs díjátadót az Oscar előszobájaként emlegetik. Tavaly a Jégvarázs söpört be öt díjat az Annie-ceremónián, és a mesefilm később az Oscart is elnyerte. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?