Az időről és az emlékezésről mesélnek

Pozsony. Az Aréna Színházban holnap este lesz a MY TRI – MY TRY című egész estés táncszínházi produkció premierje, a bemutató a teátrum Tánc az Arénában című sorozatának legújabb része.

Pozsony. Az Aréna Színházban holnap este lesz a MY TRI – MY TRY című egész estés táncszínházi produkció premierje, a bemutató a teátrum Tánc az Arénában című sorozatának legújabb része. Lucia Kašiarová, Staňa Vlčeková és Renáta Bubniaková – a produkció koreográfusai és egyúttal előadói – először lépnek közönség elé saját, közös produkcióval, noha mindhárman gazdag szakmai múlttal rendelkeznek: a besztercebányai Táncstúdióban több évadon át magas művészi színvonalú tánc- és mozgásszínházi produkciókban (Sattó – a szél tánca, Tiltott helyek, Oly régen nem írtam neked) működtek közre. Közös bennük az is, hogy mindhárom művésznő a besztercebányai konzervatóriumban végzett, jelenleg pedig a pozsonyi Művészeti Főiskola tánctanszékének hallgatója.

A MY TRI – MY TRY a kortárs tánc technikáit ötvözi, beépíti egyebek között a kontakttáncot, a dzsessztáncot, de fel-feltűnnek benne a néptánc és a klasszikus tánc egyes elemei is. A produkció az időről és az emlékezésről mesél, a három táncosnő saját életének történéseit, nosztalgiáit, kínos szituációit, az elérhetetlen vágyakat és álmokat szólaltatja meg a testbeszéd nyelvén. „Játszunk az idővel, azzal az élménnyel, amikor a valóság és a csoda határai egybemosódnak“ – vallja előadásáról Lucia Kašiarová, Staňa Vlčeková és Renáta Bubniaková. Az előadás kiindulópontja a költészet, a három táncos saját poézisének apró darabjai, melyek kialakítják a közönségben a várakozásteljes hangulatot – a várakozást a mozdulatra, mely a romantikus képzelet és az olykor keserű valóság határvidékén bontakozik ki. A produkciót a premier után legközelebb egy hét múlva, április 30-án 19 órától láthatja a közönség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?