Átvert rajongók

Ha megnézzük a legfrissebb lemezeladási listákat, láthatjuk, hogy néhány sztár megint átvert bennünket. A rajongókat. Nekik a bankszámlájuk a legfontosabb. Csak az a baj, hogy én ezt nem tudom bebizonyítani.

Ha megnézzük a legfrissebb lemezeladási listákat, láthatjuk, hogy néhány sztár megint átvert bennünket. A rajongókat. Nekik a bankszámlájuk a legfontosabb. Csak az a baj, hogy én ezt nem tudom bebizonyítani. Ők azt állítják, hogy mindent a közönségért tesznek…

Sokan a karácsonyi piacra időzítették új albumuk megjelenését. Nem véletlenül, ilyenkor ugyanis jóval több lemez fogy, mint az év más hónapjaiban. Sok minden eladható, ami év közben kevésbé, ennek megfelelően több új korongnak már messziről pénzszaga van. Az eladási listák élvonalában hemzsegnek a Best Of- és Greatest Hits-kiadványok, amelyek az adott előadó, csapat legnagyobb slágereit vonultatják fel. Sok munka nincs velük, a dalok a legtöbb esetben változtatás nélkül kerülnek fel a válogatásokra. A sztárok és kiadóik egyaránt tudják, a sláger többször eladható! Persze, nem önmagában! Ha csak a régi dalok szerepelnének a korongon, nem volna biztos a kasszasiker, pontosabban biztos kevés fogyna belőle. Az előadók elsősorban a hűséges rajongókra építenek, akiknek ugyan birtokukban van kedvencük összes stúdiólemeze, a slágerekkel együtt, de tesznek róla, hogy a válogatást is megvegyék. Ezért felkerül rá két-három vadonatúj dal, esetleg kuriózumok, eddig rejtegetett, kiadatlan felvételek. A plusz dalok miatt kénytelenek beszerezni.

Idén is sokan összegezték a pályafutásukat, ami önmagában nem baj, de több esetben ez túl korai volt. Néhányan már három-négy stúdiólemezzel a hátuk mögött lezárták karrierjük eddigi szakaszát.

Vannak olyanok is, akik évek, évtizedek óta a régi sikereikből élnek. Tina Turner 2000-ben visszavonult, most mégis (ismét) öszszegyűjtötte a slágereit, és a dupla korongot kiegészítette három új szerzeménnyel. Öt éven belül újból megteszi. Ugyancsak pénzszagú a Bee Gess újdonsága. A Gibb fivéreknek több válogatáskorongjuk van a piacon, ennek ellenére úgy döntöttek, hogy kell egy újabb, a tavaly elhunyt testvérük, Maurice emlékére. Magyarán, a halott testvérükkel indokolták a lemez megjelenését. Mivel a Bee Gees feloszlott, így új felvételek nem készültek, s úgy látszik, kiadatlan dalokra sem bukkantak, ezért a lemezhez egy DVD párosul, megnézhetjük rajta, milyen volt a csapat a színfalak mögött. Naná, hogy a rajongó megveszi! Méghozzá könnyes szemmel, hiszen Maurice emlékére készült!

Amíg hagyjuk magunkat becsapni, addig lesznek újabb korai vagy teljesen felesleges válogatáskorongok. Bosszankodom, miközben karácsonykor én is több ismerősömet ilyen jellegű lemezzel lepem meg. Ha rajtam múlna, mást ajándékoznék, de már jelezték, ezeknek örülnének leginkább. Tehát nincs más választásom. Én mondom, ki van ez találva! (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?