Amerikai invázió a párizsi Taylor Swift-koncerten

dd

Bármilyen hihetetlenül hangzik is, tény, hogy amerikai rajongók ezrei repültek át Taylor Swift Eras-turnéjának első európai helyszínére, Párizsba. Az ok meglehetősen prózai: olcsóbban kijött nekik ez a kirándulás, mint egy sima koncertjegy saját hazájukban. 

A Rolling Stone magazin hívta fel a figyelmet pénteken erre az anomáliára, több olyan Swift-rajongót meginterjúvolva, akik még tavaly vásároltak jegyet a május 9–12. közötti négy párizsi dátum valamelyikére. Megszólalt egy családanya, akinek lánya nem tudta kifizetni a borsos árú belépőt a lakhelyétől 100 mérföldre szervezett Taylor Swift-koncertre, viszont sokkal olcsóbban foglalt jegyet fél évvel későbbre Párizsba, ahová együtt utaznak el.  „Amerikai állampolgárok ezrei utaznak európai kórházakba különböző műtétekre, amelyeket saját hazájukban nem tudnának megfizetni. Mi a különbség? Ne csodálkozzunk ezen, hiszen mindenki úgy igyekszik boldogulni, ahogy tud. Legyen szó műtéti beavatkozásról vagy kedvenceink koncertjeiről” – mondta a 49 éves texasi nő, akinek lánya 1500 dollárért vásárolt két párizsi VIP-koncertjegyet. Ez körülbelül a fele annak az összegnek, amelyet a lakóhelyéhez legközelebbi amerikai helyszínen egyetlen sima jegyért kifizetett volna. A legnagyobb amerikai jegyértékesítő portál ugyanis a turnét megelőző időszakban drasztikusan felemelte az árakat, a nem mindennapi kereslethez igazodva.

Taylor Swift tavaly világrekorder lett: őt hallgatták a legtöbben a Spotify-on, dalait 2023-ban a világon 26,1 milliárd alkalommal streamelték. Közel félmilliárd embert érint meg zenéjével szerte a világon. Az USA-ban a felnőttek 53 százaléka vallja magát Swift-rajongónak. Köztudott róla, hogy 14 és 31 éves kora közt 246 dalt írt, a továbbiak nemrég kiadott dupla albumán tűnnek fel. 

Ennek megjelenését a Grammy-gálán jelentette be Taylor Swift. Az énekesnő világturnéja tavaly márciusban kezdődött és idén decemberig tart. Tájainkon csak Bécsben és Varsóban ugrik medencébe. A Time magazin tavaly őt választotta az év emberének, így borítóra került náluk, ami popsztárok esetében még sosem fordult elő. A tekintélyes Forbes magazin pedig jelenleg Taylor Swiftet tartja a legbefolyásosabb női előadónak. Az eddigi zenei korszakait prezentáló Eras turné máris milliárdossá tette Swiftet, az összbevétel év végére túllépheti a 2 milliárd dollárt. Ez világrekordnak számít, a 2. helyezett Elton John ugyanis búcsúturnéja során összesen csupán 939 millió dollárt keresett, miközben ő világszerte 328 koncertet abszolvált, Swift decemberben végződő Eras-turnéja pedig 152 állomásos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?