Alone Avenue – egy igazi gimizenekar

<p>Az együttes tagjai még nem ünnepelték meg a csapat fennállásának első évfordulóját sem, mégis már jó pár helyen színpadra állhattak, sőt hamarosan a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondók, Énekelt Versek és Lírai Színpadok Versenyének döntőjében is hallhatja őket a közönség.</p>

A Bagos Viktória (ének), Szimkó Dániel (dob), Tamók Bence (basszusgitár), Glovicky Máté (ritmusgitár) és Németh Oliver (szólógitár) összeállítású formáció zenészei mindannyian a Királyhelmeci Gimnázium diákjai. A megalakulás sem mondható rendhagyónak, hisz tavaly júniusban egy iskolai rendezvényen kérték fel a tagokat arra, hogy lépjenek fel. Ott és akkor találtak egymásra. Mivel együttes már volt, neve azonban nem, Szimkó Dániel jobb híján az egyik internetes névgenerátort hívta segítségül. Az Alone Avenue (szabad fordításban: magányos sugárút) megalakulásának természetesen voltak előzményei, a tagok többsége már korábban is foglalkozott zenéléssel, ki a művészeti alapiskolába járt, ki pedig profi zenészektől tanult nyári táborokban. Bagos Viktória – aki nem mellékesen lábtoll-labda Európa-bajnoki címekkel is dicsekedhet – más formációkban is énekelt már, és a tagok többségéhez hasonlóan korábban indult a Tompa Mihály nevét viselő versenyen és más seregszemléken is. Két éve például ott volt a magyarországi X-Faktor mezőnyében, s bár a válogatóról továbbjutott, hamisnak találta a tehetségkutató-show szellemiségét, és nem folytatta a versenyt. Az Alone Avenue hard-rock stílusú zenét játszik. A tagok zenei ízlése rendkívül szerteágazó, de egy közös pont mindannyiukban megvan, mégpedig a Guns N´ Roses, Bon Jovi, Slash szeretete. Miután a heti próbákon összeállt a csapat repertoárja, sorra következtek a fellépések. Legelőször a szomszédos Boly községben álltak színpadra, majd ott voltak a királyhelmeci Bodrogközi Kulturális Fesztiválon, a nagykaposi RockFeszten, a kassai LitFesten, ahol a Sycorax színjátszó csoporttal közösen a Márai Stúdióban adtak elő egy produkciót. Bár korábban csak feldolgozásokat játszottak, ezen a fellépésen már saját számokkal álltak közönség elé. Az egyik szám zenéjét Laboda Róbert versére a tagok szerezték, a másik saját szerzemény szövegét pedig „házi szövegírójuk”, a költészettel kacérkodó diáktársuk, Bari Fatima vetette papírra. A közönség pozitív visszajelzései láttán ezekkel a szerzeményekkel mindjárt be is neveztek a Tompa Mihály-versenyre, és idén bejutottak az országos döntőbe. Mivel gimizenekarról van szó, a csapatot máris utolérte az ilyen formációk átka: hamarosan új énekesnőt kell keresniük, Bagos Viktória ugyanis az érettségi után Dániában szeretné folytatni tanulmányait. Az Alone Avenue-nek a támogatók hiányával is meg kell küzdenie. Anyagi segítségre csupán a tagok szüleitől számíthatnak, a várostól például csak bérleti díj fejében kapnának próbatermet. Egyelőre tehát marad erre a célra a Szimkó család házának egyik szobája, meg van még a töretlen lelkesedés, a tenni akarás, a kreativitás, valamint a fiatalos hév, mely már oly sokszor sikerhez vezetett. És persze, ha valaki segíteni szeretné a tehetséges fiatalokat, ne habozzon... Legközelebb a debrődi Tüzikék éneklőcsoportot mutatjuk be.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?