A világ legfontosabb dizájnkonferenciája Budapesten

dd

Május 15–17. között Budapestre érkezik a nemzetközi dizájnszakma színe-java. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) nemzetközi pályázaton nyerte el a rendezés jogát.

Hogyan alakíthatja a dizájn a jövőt? Mi a dizájn szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Többek közt ezekre a kérdésekre keres választ a világ legfontosabb dizájn és művészeti oktatási szakmai szervezete, a Cumulus Association, amely 66 ország 357 intézményét tömöríti. Minden évben két nagy nemzetközi konferenciát szerveznek, idén Budapesten lehet az egyik házigazda.

A P/References Of Design címet viselő szakmai rendezvény résztvevői többek közt az adatok, a gazdaság, a jóllét, az együttélés és a dizájn kapcsolatát vizsgálják majd három napon át plenáris és szekcióüléseken, amelyek kiállításokkal, koncertekkel, gasztronómiai programokkal egészülnek ki. 

A konferencia szakmai programkínálata mintegy 140 előadást foglal magába, mindezt közel negyven workshop egészíti ki. Olyan szaktekintélyek tartanak majd előadást, mint Dr. Robin Schuldenfrei, a modern építészettörténet kiemelkedő kutatója; Vladan Joler, akinek művészeti alkotásaiban olyan tudo-mányágakat vegyít, mint az oknyomozó újságírás, az írás, az adatvizualizáció és a kritikai dizájn; valamint Eric Zimmerman játéktervező, az NYU Game Center professzora, akinek projektjei a klasszikus irodalmat dekonstruáló videójátékoktól a kulturális vitákat feldobó kártyajátékokig terjednek.

Az eseményhez online is csatlakozhatnak az érdeklődők, akik nemcsak az élőben közvetített előadásokat láthatják, de számos különleges tartalomhoz is hozzájuthatnak.

A MOME egyébként nemrég jelentette be, hogy négy év után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját. A kreatív iparágakban tanulni vágyó hallgatók a fotográfia, az interaktív tervezés és az animáció és dizájn mellett a Master of Design és a Master of Art and Design Management képzéseken is részt vehetnek angol nyelven. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?