A vidám műfaj dominál

Szepsi/Buzita. Holnap kezdődik a Falusi Színjátszó Csoportok IV. Országos Fesztiválja Szepsiben és Buzitán. Mivel az előző években a rendezvény rendkívül hangulatosra sikeredett, a szervezők idén is igyekeztek megteremteni a lehető legjobb körülményeket, számos támogatót és társrendezőt nyertek meg a nemes ügynek.

Szepsi/Buzita. Holnap kezdődik a Falusi Színjátszó Csoportok IV. Országos Fesztiválja Szepsiben és Buzitán. Mivel az előző években a rendezvény rendkívül hangulatosra sikeredett, a szervezők idén is igyekeztek megteremteni a lehető legjobb körülményeket, számos támogatót és társrendezőt nyertek meg a nemes ügynek. A versenyen az ország valamennyi magyarlakta régiója képviselteti magát, összesen 240 résztvevőt várnak Szepsibe, illetve Buzitára, ahová szombaton „költözik ki” a társaság. A fesztivál országos Csemadok-akciónak számít, a szervezés idén is a Kassa-környéki területi választmányra hárult. A csoportok produkcióit előzőleg a Pódium Társaság tagjai nézték meg, és igyekeztek hasznos tanácsokat adni az amatőr rendezőknek. Boda Ferenc, a Csemadok Kassa-környéki Választmányának titkára elmondta, hogy a november 14. és 16. között zajló fesztiválnak idén is saját napilapja lesz, a háromtagú zsűri (Szvorák Zsuzsa rendező, Kiss Péntek József színházigazgató és Havasi Péter újságíró) pedig idén is minden este részletesen értékeli az aznapi produkciókat. A meghívó alapján úgy tűnik, a műsorban idén a bohózatok, vígjátékok és paródiák dominálnak. Boda Ferenc szerint ennek az az oka, hogy a színjátszásra időt szakító falusiak szeretnék megnevettetni a közönséget, ezért eleve szórakoztató darabot keresnek. „Mivel ezek az emberek saját szabad idejüket áldozzák az előadások létrehozására, fontos számukra, hogy ők is jól érezzék magukat a színpadon. A csoportok létszáma 14 és 25 fő között mozog, ennyi embert összetartani türelemigényes feladat” – mondta Boda Ferenc, hozzátéve, hogy egy-egy szigorú munkáltató vagy családi esemény miatt a csoportoknak néha az utolsó pillanatban kell lemondaniuk a fesztiválon való részvételt. Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy az igényes zsűri némiképp befolyásolni tudja a csoportok darabválasztását. Hagyományos esztrádműsorokból például idén kevesebb lesz, mivel a rendezők rájöttek, hogy ez a műfaj csak első látásra tűnik könnyűnek. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?