A természet és a hit ereje gyógyít

MC 2000 jeligére: Egy harmincéves fiatalember írja hosszú levelében, hogy rokkantnyugdíjba helyezték, nem tud meggyógyulni, egykori önmagának csak az „árnyéka lett”. Régen kezdődött a betegsége. Már gyermekkorában krónikus légcsőproblémái voltak, majd bőrkiütései, az allergia gyötörte, és kb. 6 évvel ezelőtt kezdődtek az emésztési zavarai, felfúvódás, böfögés, sőt vérnyomok, később nagyobb vércsomók jelentek meg a székletében. Antibiotikus kezelése négyévenként ismétlődött. Lefogyott, de az intenzív hormonális kezelés után meghízott.

Elsősorban is reményt szeretnék önteni Önbe, és kérem, legyen hite abban, hogy ha összekötjük a természettel, akkor lassan de biztosan meggyógyul. „Ha csak akkora hitetek lesz, mint a mustármag, akkor hegyeket mozgattok meg”, mondja Jézus az Újszövetségben. Az Ön hegye, ami nyomasztja, a betegsége. A háttérben az immunrendszer gyenge működése húzódik, amit a gyakori antibiotikus kezelés csak mélyített, sőt a hormonális kezelés annak ellenére, hogy hatékony volt, szintén elintézte azt, amit a szervezetnek kellett volna intéznie, ha működött volna az immunrendszere. Ezáltal a vastagbélben levő folyamatok oda vezettek, hogy a számunkra dolgozó barátságos baktériumok kipusztultak, és betelepedtek azok a rothasztó-erjesztő baktériumok, amelyeknek a termékei (gázok) leblokkolták a máj tisztító munkáját, miáltal markánsabbá vált az allergiára való hajlam. Tehát minden mindennel összefügg, mint ahogy az órában vagy más műszerben a fogaskerekek szépen egymásba illenek. Ez a gondolatmenet nem kritika az orvos számára, nem is okoskodás, csak a jelenlegi állapot elemzése. Hisz Ön azt is megírta, hogy emésztési problémáit nem vette komolyan. Tehát azt, hogy felfúvódásban, levertségben és néha lázban szenvedett, elbagatellizálta. Valahol láttam egy olyan könyvet, amelynek a címoldalán a következő szöveg volt: „Ki tehet azért, hogy beteg vagy?” Kinyitottam, és az első oldalán tükör volt. Vagyis a beteg tehet arról, hogy folyton beteg. Az orvos hiába írja fel a hatékony antibiotikumot, ha a beteg csak addig szedi, amíg rosszul érzi magát. Amikor már jobban van, kihagyogatja, vagy elfelejti bevenni, pedig a kórokozók akkor is ott vannak még a szervezetben, ha a beteg azt már nem érzi. Az antibiotikum idő előtti kihagyása azt eredményezi, hogy e kórokozók idővel újból elszaporodnak, csak az eredeti antibiotikumra már nem lesznek érzékenyek. És akkor az orvos kénytelen újabb antibiotikumot felírni. Ilyen esetben szoktuk jogtalanul kritizálni az orvost, hogy 4–5-féle antibiotikumot tesztelt rajtunk.

A betegség lefolyásának elemzése: miért jutott idáig?

Az Ön immunrendszerének leépülése akkor kezdődött, amikor állandó légcsőproblémái voltak, és azért nem múlt el teljesen, mert már gyermekkorában is alulműködött. Már itt el kellett volna kezdeni a méregtelenítő-tisztító kúrát.

Tíz-tizenhárom éves korában jelentkeztek a bőrkiütések, mégpedig azért, mert már akkor telítve volt a szervezete mérgező gázokkal. Ezeket a mérgező gázokat a vastagbélben levő, ellenünk dolgozó baktériumok termelték. A vérárammal mindenhová eljutottak, elkezdték romboló hatásukat a májban, így az nem tudta százszázalékosan végezni méregtelenítő, tisztító munkáját. A sok méreganyag pedig a bőrön keresztül szeretett volna kijutni a szervezetből. Az allergiás tünetek azért váltak intenzívebbé, mert a máj nem tudta betölteni tisztító szerepét, ezáltal a szervezet védő berendezése eldugaszolódott, és fokozódott az érzékenység a pollenok, a poratka és a penész iránt.

A szervezet jelezte, hogy a háttérben emésztési zavarok vannak. Több mint valószínű, hogy a felfúvódás és böfögés után olyannyira felhalmozódtak a mérgező gázok a vastagbélben, hogy kikezdték a nyálkahártyát, minek következtében eleinte vérnyomok, majd kisebb vércsomók jelentek meg a székletben. Ez a legkomolyabb helyzet, amikor a rossz emésztés miatt egy olyan betegség jön létre, amit nehéz, de nem lehetetlen gyógyítani. Azért fogyott le, mert a táplálék nem szívódhatott fel a véráramba, s a szervezet nem kapta meg a szükséges energiát.

Mi a megoldás?

Teljes testi-lelki méregtelenítő-tisztító kúra. Teákkal rendet csinálni a vastagbélben, biztosítani azt, hogy a vastagbélből eltűnjenek a rothasztó és erjesztő baktériumok, hogy onnan ne betegség, hanem egészség áradjon. Ehhez szükséges az epeutak oldása és tisztítása, és a hasnyálmirigy enzimjeinek pótlása mindaddig, amíg a hasnyálmirigy meg nem tisztul, s újból termelni nem kezdi azt a nyálkát, amely megemészti a fehérjéket és a cukrokat. Amikor kitisztul a vastagbél, ezt követi a májtisztítás, vele párhuzamosan az idegek erősítése. Amikor a beteg érzi, hogy elindult benne a regenerációs gyógyulási folyamat, amelyet saját maga indít el a pozitív gondolkodással, akkor jön csak az immunrendszer aktivizálása. Fokozzuk ezzel a fizikai és a szellemi kondíciót. Mivel két egyforma beteg nem létezik, még akkor sem, ha egyforma a diagnózisuk, nem közlök konkrét természetes készítményeket. Azt személyre szabott fitote-rápiával lehet csak megoldani. Nem mellőzhető közben az orvosi ellenőrzés sem, hogy igazán jó úton haladjon a gyógyulás.

Befejezésül annyit, hogy a remény hal el utoljára, s aki meg szeretne gyógyulni, és ezért igénybe veszi a természet adta lehetőségeket, az meg is gyógyul. Ehhez kell a végtelen hit és akarat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?