A szülők harmada egyáltalán nem olvas a gyerekeinek

Pozsony |

<p>A szlovákiai szülők harmada egyáltalán nem, vagy csak alkalomszerűen olvas a gyerekeinek &ndash; derül ki a TNS SK ügynökség felmérésből.&nbsp;</p>

Ez az első ilyen jellegű felmérés az országban, korábban csak a külföldi felmérések álltak a kutatók rendelkezésére. A felmérés során a 2-8 éves gyerekek szüleit vizsgálták. „A PISA felmérés olvasásértési része azt mutatja, hogy a szlovákiai gyerekek olvasásértése romló tendenciákat mutat” – mondta Vladimíra Bunčáková, az ügynökség menedzsere. A felmérés szerint a szülők 36 százaléka egyáltalán nem olvas könyvet a gyermekének, vagy csal alkalomszerűen. 45 százalék mondta azt, hogy a hét több napján, vagy naponta olvas gyermekeinek. 19 százalék hetente egyszer olvas. A szülők okai a nem olvasásra változatosak. Vannak akik azt mondják, más szabadidős tevékenységet folytatnak a gyerekeikkel, vagy kevés a gyermekkönyvük, nem járnak könyvtárba, vagy maguk sem olvasnak.  A szülők elsősorban a kisebb gyerekeknek olvasnak. Ha a gyerek iskolába megy, a szülők olvasási kedve is alábbhagy. A 7 éves gyerekek csak 30, a 8 éves gyerekek 14 százalékának olvasnak hetente többször. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?