A soproni Peer Gynt Komáromban és Pozsonyban

ppp

A Peer Gynt, amely a Soproni Petőfi Színház és a Csavar Színház közös produkciója, 2019-es premierje óta hosszú utat járt be, több helyen bemutatták és tévéjáték is készült belőle. A következő napokban Komáromban és Pozsonyban is látható lesz. 

Az előadás rendezője a Jászai Mari-díjas Pataki András, címszereplője pedig a Jászai Mari- és Deszka díjas Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója.

Henrik Ibsen drámai költeménye az „örök kamasz” ember útkereséséről, önmagunk megismerésének nagy kalandjáról szól, és arról, hogy nem lehet félig megélni az élet kínálta helyzeteket. A norvég drámaíró művében megvan a népies jelleg, az egzotikus helyszínek által árasztott buja, vadregényes atmoszféra, és nem utolsó sorban a tizenkilencedik század egyik legizgalmasabb kérdése: a személyiség mibenlétének boncolgatása.

A Komáromi Jókai Színház a Premier-bérletes nézőit ma 19 órától, Jókai-bérletes nézőit október 16-án 19 órától, Madách-bérletes nézőit október 22-én 19 órától, Lehár-bérletes nézőit október 24-én 15 órai kezdettel, Mikszáth-bérletes nézőit október 24-én 19 órai kezdettel várja szeretettel.

Szerdán, október 20-án a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban vendégeskedik az előadás. 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?