A Quimby egy időre elbúcsúzott

Az énekes-gitáros, Kiss Tibor visszatér eredeti hivatásához, a képzőművészethez, így a Quimby február utolsó napján lépett fel utoljára eredeti felállásban, és egy ideig szünetelteti működését. A koncertre az Erzsébet téri Gödörben került sor, ahol még soha nem volt ennyi ember, állították a hely törzslátogatói.

Az énekes-gitáros, Kiss Tibor visszatér eredeti hivatásához, a képzőművészethez, így a Quimby február utolsó napján lépett fel utoljára eredeti felállásban, és egy ideig szünetelteti működését. A koncertre az Erzsébet téri Gödörben került sor, ahol még soha nem volt ennyi ember, állították a hely törzslátogatói. Az est alapanyagát a csapat utóbbi két lemeze szolgáltatta, és a buli egyetlen percében sem érződött, hogy ebben a felállásban és meghatározatlan ideig ez az utolsó fellépés. A zenekar szokás szerint hozta a formáját, farsangi hangulatban és jelmezben búcsúztatta a telet, és ezek szerint nem csak a telet. Tibor a továbbiakban képeiben kívánja a tudtunkra adni a melankolikus szomorúság önkifejezését, eredeti szakmájában szeretne érvényesülni, háttérbe szorítva a zenét, de végleg nem szakítva azzal. 1997-ben végzett a Képzőművészeti Főiskola festő szakán. Az iskola befejezése utánra időzíthető az 1992-ben megalakult Quimby fokozatos felfutása, amellyel párhuzamosan a festészetre egyre kevesebb energiája maradt. Tibor pályafutása kezdetén, a kilencvenes évek első felében számos kiállítást rendezett, néhány vidéki városban és Budapesten több helyen is megismerkedhettek az érdeklődők műveivel. Élete új korszakának nyitányaként korábbi munkáiból nyílt kiállítás a K. Bazovsky Házban. A február huszonegyedikei megnyitót két zenésztárs, Lovasi András, a Kispál és a Borz énekese és Varga Livius, a Quimby ütőse celebrálta.Közben a zenekar egy másik tagja is saját terveivel foglalkozik, igaz ezek zenei jellegű tervek. Balanyi Szilárdnak ősszel jelent meg szólóalbuma a Tom Tom Records kiadásában, és jelenleg ezt népszerűsíti. Vasárnap a Pop-mix Sláger-visszapillantójában leforgatjuk a Quimby pályafutásának egyik slágerét, a Libidót, de hallható lesz Szilárd szólólemezéről az Odafenn című felvétel is, amely az első kislemezdala.

Randevú – Pátria Rádió, március 16. 10,05 – 14,00

Adakozik a Coldplay

A rockbanda tagjai úgy döntöttek, hogy bevételeiknek egy részét, tíz százalékát jótékony célokra fordítják. Ezt az együttes frontembere, Chris Martin jelentette be. Létrehoztak egy alapítványt, amelynek élén Martin áll, de közösen, a banda összes tagjának bevonásával döntenek arról, hogy pontosan milyen célokkal foglalkozó szervezet kaphatja meg az összeget. Az együttes eddigi becsült jövedelme ötmillió angol fontra tehető, úgyhogy nem csekély pénzről volna szó, ha csak a tíz százalékát is vesszük. A Coldplay már adományozott egy jelentős összeget az Oxfam’s Fair Trade nevű szervezetnek, amelynek célja, hogy megvédje a harmadik világot a multinacionális cégektől. Az együttes bevételei feltehetően jelentősen emelkedni fognak, hiszen egyfolytában koncertezik, és Rush of Blood to the Head című albuma iránti kereslet sem csökken. (p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?