A Pilvax volt a kor romkocsmája

dd

Március 14-én érkezik a magyarországi mozikba a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm, amelynek főhőse Petőfi Sándor.

Ez az eddigi legdrágább magyar filmes produkció, ezért nagy várakozás előzi meg. Az alkotók azt igyekeztek érzékeltetni, milyen lehetett a forradalom napját a költő és barátai szemszögéből átélni. A film egyetlen nap történetét meséli el, a forradalom előestéjétől március 15. éjszakájáig. „Ez a huszonnégy óra a magyarok és Petőfi Sándor életének egyik legmeghatározóbb napja, nem véletlen, hogy Petőfi és március 15. elválaszthatatlanok egymástól” – írják közleményükben.

Lóth Balázs, a film rendezője szerint a főszerepet játszó Berettyán Nándor egy nagyon modern Petőfi, akivel a ma embere is tud azonosulni; kiáll a szerelméért és a barátaiért, és sohasem adja fel, hiába próbálnak keresztbe tenni neki.

Berettyán Nándor hangsúlyozta: „Petőfiék huszonévesen olyan dolgokat vittek véghez, melyeknek ma a nyomába sem érünk. Számunkra ő egy ikon, de akkoriban csupán egy tapasztalatlan, fiatal ember volt, aki az egész világgal szembeszállva, őszinte hittel küzdött a céljaiért.”

Kis-Szabó Márk forgatókönyvíró szerint az akkori ifjak ugyanúgy beszélgettek, vitáztak, tréfálkoztak a Pilvax kávéházban, ahogyan ezt ma is bármelyik fiatal társaság teszi. „A Pilvax olyan, mint egy korabeli romkocsma, a lázadó, radikális értelmiség kedvenc találkozóhelye, és természetesen a Most vagy soha! kiemelt helyszíne.”

Szente Vajk kreatív producer, forgatókönyvíró kiemelte: fontos feladatuk, hogy a hősökben megmutassák az embert, aki olykor esendő, kételkedik, fél, szorong, latolgat, megerősítésre vár, rácsodálkozik, mit is visz végbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?