…a másiknak nem!

A másik énekesnőt azt hiszem, végleg leírhatjuk. Ő Melanie C.
Nemrég egy társaságban azt mondtam, hogy sajnálom őt. Ezen az egyik ismerősöm teljesen kiakadt, mondván, miért sajnálok egy „libucit”, akinek már soha sem kell dolgoznia, mivel a Spice Girls örökre megoldotta anyagi gondjait. Ebben igaza van.

A másik énekesnőt azt hiszem, végleg leírhatjuk. Ő Melanie C.

Nemrég egy társaságban azt mondtam, hogy sajnálom őt. Ezen az egyik ismerősöm teljesen kiakadt, mondván, miért sajnálok egy „libucit”, akinek már soha sem kell dolgoznia, mivel a Spice Girls örökre megoldotta anyagi gondjait. Ebben igaza van. De én azért sajnálom, mert jóval többre vihette volna, ha annak idején nem a Spice Girlsben kap helyet. Már a kezdetekkor kitűnt a csajok közül, a szakemberek egyetértettek abban, hogy – ellentétben társaival – tehetség is szorult belé. A csapat feloszlása után megmutatta a valódi énjét, amely jóval rockosabb, mint a Spice Girls zenéje, és ezzel a régi rajongóinak többségét elveszítette, miközben újakat az első hónapokban nem tudott maga mellé állítani. Pedig jó szólóalbumot készített! Később a Northern Star című korong a világ számos pontján kitűnően fogyott, de ehhez nagy adag szerencse kellett. Csak a harmadik kislemezdal hívta fel a közönség figyelmét a lemezre, amelyben Lisa ‘Left Eye’ Lopes is közreműködött, és nem kis szerepe volt abban, hogy a lassú, r&b-elemekkel megtűzdelt Never Be The Same Again slágerré vált. A felvétel kakukktojás volt az albumon, mégis ez adta el. Melanie 2003 tavaszán megjelent második lemezén már nem szerepelt kakukktojás – a Reason fogadtatása siralmas volt. Ebből kifolyólag kiadója, a Virgin Records szerződést bontott vele, ugyanis megengedhetetlen, hogy egy világcég egy nagy költségvetésű produkciót a veszteségek ellenére megtartson.

Az énekesnő nem adta fel, nagy erővel vetette bele magát a munkába. Nem tárgyalt új lemezcégekkel, harmadik albumát saját kiadásban jelentette meg. Miután meghallgattam, már tudtam, hogy baj van. Ugyan ismét jó lemez született, de ezúttal is megfeledkeztek a kakukktojásról, amely eladná. A beharangozó dal, a Next Best Superstar csak nehezen került be az első tízbe az angol listán, és utána gyorsan eltűnt az összesítésről. Az album még ennél is rosszabbul járt – a Beautiful Intentions a csalódást jelentő huszonnegyedik helyre iratkozott fel, ahonnan az elmúlt héten az ötvenharmadikra esett vissza. Ha nem történik csoda, Melanie C végleg eltűnik a zenei életből. És ezért sajnálom őt. Ha nem lennének előítéletek, akkor az énekesnő hiteles és sikeres lehetne. Ha nem lett volna a Spice Girls.

Annak idején Robbie Williams karrierjéhez is hatalmas adag szerencse kellett. A Take That működése idején senki sem gondolta, hogy az öt fiú közül ő lesz a legsikeresebb szólóban, arra meg végképp nem gondoltunk, hogy Anglia legnagyobb csillaga válik belőle. Robbie szólókarrierje rosszul indult, a Freedom című George Michael-átdolgozás után már senki sem vette őt komolyan, az Old Before I Die kapcsán pedig mindenki leírta. Aztán 1997 végén robbant a bomba, az Angels hatalmas sláger lett. Azóta bármihez nyúl, egyszerűen nem tud tévedni.

Kizárt azonban, hogy Melanie C pályafutásában hasonló változás álljon be. Sajnos. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?