A közös éneklés öröme

Pozsony. Azt hiszem, a közös éneklés örömére mindannyiunknak szüksége van. A koncertek közönsége, ha teheti, szívesen bekapcsolódik aktívan is az előadásba. A Kor-Zár verséneklő zenekar szinte valamennyi koncertjén bevonja a produkcióba a közönségét és felszabadult, közös éneklésre bírja.

Pozsony. Azt hiszem, a közös éneklés örömére mindannyiunknak szüksége van. A koncertek közönsége, ha teheti, szívesen bekapcsolódik aktívan is az előadásba. A Kor-Zár verséneklő zenekar szinte valamennyi koncertjén bevonja a produkcióba a közönségét és felszabadult, közös éneklésre bírja. ĺgy történt ez a hétfő esti, a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete pozsonyi székházabeli fellépésük alkalmával is. A hallgatóságból pillanatok alatt kórust varázsoltak. A tömött széksorok felől csakhamar visszhangzottak a fülbemászó melódiájú dalocskák jól ismert szövegei. A Kor-Zár hétfő esti sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy háromszor is visszatapsolta őket a javarészt egyetemistákból álló, de az idősebb nemzedék képviselőit is befogadó közönség. A koncert során az emberben óhatatlanul az a benyomás alakult ki, hogy a zenekar tagjai valóban élvezettel zenélnek és adják elő, nyilván számtalanszor elénekelt szerzeményeiket. A mosolygós zenekari tagok láttán a hallgatóság szinte azonnal ráhangolódott a kedves dalok szövegére és dallamára.

A Kor-Zár jelenlegi tagjai a főként gitáron és fúvós hangszereken játszó Madarász István, a basszusgitárt pengető Andrej Fujas, Zsapka Zsolt és Zsapka Attila, akik énekelnek és gitároznak, továbbá Miklósné Zsapka Mónika énekesnő. Az 1989-ben alakult verséneklő zenekar a közönség szélesebb rétegei számára első, Őrizzetek meg című lemeze révén vált ismertté. Azóta további két lemezt jelentettek meg, 1998-ban Tajtékos ég, tavaly pedig Hangraforgó címmel adták közre szerzeményeiket. Az együttes főként a felvidéki magyar költők versei közül választja ki a megzenésítendő darabokat, repertoárjuk nagy részét Csontos Vilmos- és Gál Sándor-versek megzenésített változatai alkotják. Az együttes mára olyannyira kedveltté vált a megzenésített verseket szívesen hallgatók és a koncertszervezők körében, hogy ma aligha képzelhető el zenés fesztivál nélkülük. A kulturális intézet által szervezett Kor-Zár klub 2002 elnevezésű rendezvénysorozat keretében ezentúl havi rendszerességgel láthatja és hallhatja őket a közönség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?