A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka

Eme kiváló, kalózos-hajózós-kardozós kalandfilm-vígjáték ihletőjeként Disneyland egyik híres attrakcióját szokás emlegetni, egy drága díszletekkel és mindenféle ijesztgetésekkel teli hullámvasutat, amelyet kivételesen nem egy konkrét film igézetében hoztak létre, hanem fordítva, hozzá csináltak filmet.

Eme kiváló, kalózos-hajózós-kardozós kalandfilm-vígjáték ihletőjeként Disneyland egyik híres attrakcióját szokás emlegetni, egy drága díszletekkel és mindenféle ijesztgetésekkel teli hullámvasutat, amelyet kivételesen nem egy konkrét film igézetében hoztak létre, hanem fordítva, hozzá csináltak filmet. Ami történetesen sokkal-sokkal jobb lett, mint amit akár a legoptimistább rajongók remélhettek. Ha nem volna teljesen hajmeresztő a kapcsolat, az ihletők közt Rejtő Jenőről is meg kellene emlékeznünk, a szerelmi ügyekkel is terhelt becsületbeli küldetés számára hadihajó önkényes eltulajdonítása ugyanis erősen emlékeztet Az elveszett cirkáló hasonló mozzanatára, és a kulcsszerepet játszó Johnny Depp imbolygó léptű, de hajótlan kalózkapitánya is egy bizonyos Piszkos Alfrédot juttathat eszünkbe, habár állítólag a szétnarkózott Rollig Stones-gitáros Keith Richards ihlette az alakítást.

Kalózok támadnak egy karib-tengeri angol kikötővárosra, és magukkal hurcolják a helyőrség parancsnokának leányát, akivel kapcsolatban szörnyű terveket forralnak, hogy feloldják az őket sújtó átkot. Nem kell aggódnunk, hogy a kétbalkezes brit haditengerészetre marad az ifjú dáma megmentése, mert ott van egy talpraesett fegyverkovács legény és egy leginkább cigány jósnőre emlékeztető kalóz, akikről az akció során kiderül, hogy a kisasszony megmentésén túl más közük is van a bandához.

A film izgalmas, kalandos, romantikus, nagyon vicces és elképesztően látványos digitális trükköket látunk – csontvázkalózok a holdfényben, brrr... A Shrek írói, a nagy akciófilm-producer, Jerry Bruckheimer és nem utolsó sorban a kiváló színészgárda remekelt: a két brit ifjú, a Csavard be, mint Beckham! szőkesége, a tünde íjász A Gyűrűk Urából kiváló partnerei a két nagy öregnek, a gonosz szerepében kéjelgő Geoffrey Rushnak és a sziporkázó Johnny Deppnek. (est)

A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka (Pirates of the Caribbean – The Curse of the Black Pearl), 2003 Színes, magyarul beszélő, am. kalandfilm, 143 perc, Rendezte: Gore Verbinski, Szereplők: Geoffrey Rush, Johnny Depp, Keira Knightley

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?