A Jókai Színház a MITEM fesztiválon

A félkegyelmű
Budapest |

A Komáromi Jókai Színház A félkegyelmű című előadását beválogatták az idei MITEM fesztivál műsorába, egyedüli határon túli magyar produkcióként. 

A Nemzeti Színház VI. Madách Nemzetközi Színházi Találkozója (MITEM) április 11-én kezdődik és május 5-ig tart a budapesti Nemzeti Színházban. 13 ország 23 produkciója képviselteti magát a rangos fesztiválon, melynek mottója, Madách Imre Az ember tragédiája című művéből származik: „Őrjöngő röptünk mondd, hová vezet?” A MITEM idei programját orosz, ukrán, szerb, litván, német, kazah, dán, portugál, cseh, francia és svéd előadás színesíti. 
A Komáromi Jókai Színház május 3-án játssza a Nemzeti Színházban Dosztojevszkij A félkegyelmű című produkcióját. A előadást a szlovák színházi élet ikonikus alakja, a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, Martin Huba rendezte, aki rendezőként visszatérő vendége a komáromi teátrumnak. Az imposztor 2003-as bemutatója óta nyolcadik alkalommal (Karamazov testvérek – 2007, Három nővér – 2009, Cseresznyéskert – 2011, III. Richárd – 2013, Álszentek összeesküvése – 2015, Rómeó és Júlia – 2017) tért vissza alkotói stábjával a komáromi társulathoz, hogy Dosztojevszkij világhírű regényének adaptációját színre vigye. Az előadás tavaly már bizonyított a Magyar Színházak XXX. Kisvárdai Fesztiválján, ahol megkapta a közönségdíjat, Bandor Éva, a társulat Jászai Mari-díjas színésznője pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat nyerte el Lizaveta Jepancsina megformálásáért. A MITEM fesztiválon pedig a darab rangos nemzetközi mezőnyben lesz látható. Az előadásban Lev Nyikolajevics Miskin herceget Szabó Viktor, Nasztaszja Filipovnát Holocsy Katalin, Rogozsint Tóth Tibor, Lizaveta Jepancsinát Bandor Éva alakítja. 
A MITEM Szlava Polunyin előadásával, a Slava’s Snowshow-val kezdődik április 11-én; ezt a produkciót a Fővárosi Nagycirkuszban láthatja a közönség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?