A Golden Globe-díj jelöltjei

ttt

Ismertette a 79. Golden Globe-díj jelöléseit a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezete (HFPA). Kenneth Branagh Belfastja és Jane Campion A kutya karmai között című westernje kapta a legtöbb, 7-7 jelölést.

A zenés filmek/vígjátékok kategóriájában a Cyrano, a Ne nézz fel!, a Licorice Pizza, a Tick, Tick . Boom! és a West Side Story jutott be a legjobbak közé, a drámai mezőnyben pedig a Belfast, a CODA, a Dűne, a Richard király és A kutya karmai között lehet a győztes. A legjobb idegen nyelvű film díjára a finn Compartment No. 6, a japán Drive My Car, az olasz Isten keze, az iráni A hős és a spanyol Párhuzamos anyák kapott jelölést.

Legjobb színésznő és színész kategóriákban (vígjáték/zenés film) Marion Cotillard (Annette), Alana Haim (Licorice Pizza), Jennifer Lawrence (Ne nézz fel!), Emma Stone (Szörnyella), Rachel Zegler (West Side Story), valamint Leonardo DiCaprio (Ne nézz fel!), Peter Dinklage (Cyrano), Andrew Garfield (Tick, Tick . Boom!), Cooper Hoffman (Licorice Pizza) és Anthony Ramos (In the Heights) került a jelöltek közé.

A drámai filmek főszereplői közül Mahershala Ali (Swan Song), Javier Bardem (Being the Ricardos), Benedict Cumberbatch (A kutya karmai között), Will Smith (Richard király), Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth), valamint Jessica Chastain (Tammy Faye szemei), Olivia Colman (The Lost Daughter), Nicole Kidman (Being the Ricardos), Lady Gaga (A Gucci-ház) és Kristen Stewart (Spencer) lett jelölt.

A díjátadót január 9-én tartják, de ezúttal nem közvetíti a televízió, mert az NBC csatorna szerződést bontott a megtépázott tekintélyű újságírószervezettel, amelynek tavaly elfogultság és korrupció vádjával kellett szembenéznie. Az sem segített rajtuk, hogy a korábbi 87 tag mellé 21 újat vettek fel, és már fekete újságírók is vannak köztük, illetve hogy új etikai szabályzatot fogadtak el. A HFPA ugyanis korábban vélhetően különböző juttatásokat kapott a nagy filmstúdióktól a marketingszempontból fontos jelölésekért és díjakért cserébe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?