28 héttel később

Azt 2002-ből már tudhatjuk, hogy egy megátalkodott vírus mi mindenre képes az angliai szigetországban 28 nap alatt. Ha hihetünk a híreszteléseknek, nemsokára azt is elborzadva nézhetjük végig, mi történik akkor, ha 28 hét áll rendelkezésére a tomboláshoz.

A Variety hírügynökség úgy tudja, hogy a Fox Searchlight már gőzerővel munkálkodik a 28 nappal később című horrorfilm folytatásának előkészítésén, mely nagy kasszasikernek számított 2002 őszén Amerikában. Egyelőre a 28 héttel később címet szánják próbaképp az alkotásnak, és a stúdióban már folynak is a tárgyalások Rowan Joffe-fal (a BBC Az utolsó menedék című alkotásának közreműködője), hogy ő vesse papírra a forgatókönyvet.

A készülő folytatás érdekessége, hogy Danny Boyle rendező úgy hírlik, ezúttal átadja az alkotói stafétabotot, ám nem vonul ki teljesen a munkálatokból, csak perspektívát vált: Alex Garland forgatókönyvíróval (A part) és Andrew Macdonalddal (a Sekély sírhant, a Trainspotting, Az Élet sója és A part producere), aki már az első rész létrejöttét is patronálta, ezúttal produceri feladatokat látnak majd el.

Az első részben egy veszélyes vírus szabadul el és tarolja végig Nagy-Britanniát, amiatt, hogy állatvédő aktivisták egy csoportja felelőtlenül ront be egy kutatási központba. A vírus az emberi vérbe jutva másodpercek leforgása alatt képes hihetetlen módon elterjedni, és a folyamat visszafordíthatatlan: a fertőzötteken mindörökre fékezhetetlen gyilkos őrjöngés lesz úrrá. A vírus 28 nap alatt mindent elsöprő erővel leigázza az egész országot, és túlélők egy parányi csoportjának szembe kell néznie a tényekkel: túlélésüket nem csupán a halálos kór fenyegeti...

A film annak idején alacsony költségvetéséhez képest nagyot kasszírozott: 45 millió dollárt a tengerentúlon, és további 25 millió dollárt a Föld többi részén. Cillian Murphy – aki azóta már lehetőséget kapott, hogy megformáljon egy rosszfiút a Batman széria egy újabb készülő részében – még „Az év férfi felfedezettjé”-nek járó kitüntetésért is ringbe szálhatott az MTV filmes díjkiosztóján. Tehát hamarosan kiderül, milyen hátborzongató átalakulásra képes 28 hét alatt... (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?