20 ezer magyar könyv ingyen

dd

A napokban került fel a húszezredik kötet az ingyenesen elérhető Magyar Elektronikus Könyvtárba. A választék színes és zavarba ejtő. 

Fűzfa Balázs monográfiája, a „...Sem azé, aki fut...” : Ottlik Géza Iskola a határon című regénye a hagyomány, a prózapoétika, a hipertextualitás és a recepció tükrében címet viselő monográfiája lett a kerek sorszámú mű. 
Ahogy közleményükben írják: „A középiskolai tananyagként is ismert Ottlik-mű számára már ahhoz évtizedeknek kellett eltelnie, hogy az irodalomtudomány a 20. század egyik legjelentősebb magyar regényeként tekintsen rá, majd az irodalmárok ezt követően egymást erősítve, egyszersmind egymással vitázva formálták meg azt a körvonalazódó képet, ahogy ma látjuk a művet. Erről is szól Fűzfa Balázs monográfiája, amelyet szeretettel ajánlunk az érettségizőknek, illetve minden tanulónak és szépirodalmat kedvelő olvasónak!”
Az ismert irodalompedagógus a járvány kezdetekor ajánlotta fel a Magyar Elektronikus Könyvtárnak (MEK) a 2008 és 2011 között írt korszerű szemléletű gimnáziumi tankönyveit. 
Az Országos Széchényi Könyvtár által fenntartott, 1994-ben létrejött elektronikus könyvtárba folyamatosan érkeznek digitalizált könyvek határon túli könyvtárakból, civil szervezetektől és magánszemélyektől. A MEK az évek során kiegészült a digitális újságokat gyűjtő Elektronikus Periodika Adatbázissal (EPA). Itt jelenleg 1175 periodikacímet találnak az érdeklődők, összesen 117 400 számot és közel 650 000 cikk teljes szövegét. A harmadik pillér a Digitális Képarchívum (DKA), ahol a festők, grafikusok képeit és digitális kiadványok illusztrációit gyűjtik. 
A gyűjtemények szabadon elérhetők, regisztráció sem szükséges használatukhoz. Elég beírni a https://mek.oszk.hu/ címet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?