182 kiadó az Ünnepi Könyvhéten

ddddd
Budapest |

Összesen 176 pavilon várja az olvasókat 182 kiadó köteteivel, könyvbemutatókkal, zenés és családi programokkal a Vörösmarty téren és a Duna-korzón június 9. és 12. között. A 93. Ünnepi Könyvhét központi hely-színe mellett számos vidéki nagyvárosban szerveznek programokat.

A járványhelyzet elmúltával a szokásosnál is több kiadó jelentkezett a rendezvényre – mondta a szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke, Gál Katalin a beharangozó sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a papírhiány, a növekvő nyomdai árak, az infláció és a gazdasági válság egyaránt nehezítik a kiadókhelyzetét.

A könyvhetet idén Nádas Péter író nyitja meg, majd négy nap alatt több mint 60 könyvbemutatató,  koncertek és egyéb események szerepelnek a programban.Játszóház is nyílik, ahol külön programokkal és mesekönyvekkel várják az ukrán menekült gyerekeket.

A két legfontosabb magyarországi könyves rendezvény, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál és az Ünnepi Könyvhét sorsa az utóbbi két évben a járvány miatt mostohán alakult. A Könyvfesztivál elmaradt, a Könyvhetet pedig tavaly többszöri halasztás után ősszel tarthatták csak meg, erősen korlátozott feltételek között.

1927-ben Supka Géza, a Literatura című irodalmi folyóirat főszerkesztője javasolta, hogy rendezzenek könyves ünnepet Magyarországon. A „próbakönyvhetet” 1928-ban tartották Budapesten, néhány éven belül a vidéki nagyvárosok is csatlakoztak a rendezvényhez.

Az Ünnepi Könyvhét lényege az írók és olvasóik személyes találkozása. Idén csak a Vörösmarty téren több mint ezer alkalommal ülnek a dedikáló asztalok mellé magyar írók, költők, művészek. Az MKKE megfogalmazása szerint „Még csak hasonlóra sincs példa sehol a világon”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?