Külföld

Végzett magával a kaliforniai rendőrgyilkos

Los Angeles | Végzett magával a kommandós akció közben kedden az az amerikai exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolása miatt kerestek a hatóságok - közölte egy rendőrségi tisztségviselő.
MTI

2013. február 13. 09:08

 

Az exrendőr, Christopher Jordan Dorner a dél-kaliforniai Big Bear Lake település környékén, egy viskóban barikádozta el magát, amelyet a rendőrök körülvettek, majd kommandósok megrohamoztak.
    
A név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szerint az akció résztvevői odabentről egy lövést hallottak, majd közvetlenül ezután a ház lángba borult.
    
A rendőrök a tűzoltás befejezését várják, hogy átkutathassák a romokat, és kiemelhessék, azonosíthassák Dorner holttestét.
    
Dorner, akit hat napon át hiába keresett a rendőrség, kedden (helyi idő szerint) betört egy házba Big Bear Lake településen, megkötözte az ott lakó párt, s a terepjárójukkal próbált a térségből elmenekülni. A San Bernardino megyei seriffi hivatal szerint a rendőrség az autólopással kapcsolatos bejelentés nyomán vette üldözőbe a nagy erőkkel körözött Dornert.
    
A magát végül egy viskóban elbarikádozó férfi a hatóság embereivel vívott tűzharcban megsebesített két seriff-helyettest, akik közül az egyik a kórházba szállítás után meghalt. A konfrontáció során több száz lövés dördült el - írta Pogár Demeter, az MTI washingtoni tudósítója.
    
Los Angeles polgármestere vasárnap egymillió dollárt ajánlott fel annak, aki a feltételezett rendőrgyilkos nyomára vezeti a hatóságokat, a rendőrséghez azóta mintegy ezer bejelentés érkezett.
    
A rendőrségtől elbocsátott, 33 éves Dorner "nem hagyományos és aszimmetrikus háborút" hirdetett volt kollégái és családtagjaik ellen, mert állítása szerint a testületnél derékba törték a karrierjét. A férfit a rendőrség szerint azért bocsátották el, mert bizonyítást nyert, hogy hamis tanúvallomást tett. Azóta többször is eredménytelenül próbált visszakerülni a testületbe.
    
Február eleje óta Dorner egy rendőrrel, valamint egy volt kollégájának két hozzátartozójával végzett, további két rendőrt pedig megsebesített.
Önnek ajánljuk

Néhány MKP-s az Összefogásért dolgozik

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?