Külföld

Tömeggyilkosok a Happy tévében: csókol benneteket Ratko tata!

Belgrád | Ratko Mladics élő adásban jelentkezett be telefonon egy szerb tévében.
MTI

2018. november 17. 11:51

Mladics a hágai bíróságon (TASR/AP-felvétel)

A háborús bűncselekmények miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Mladics volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban. Emiatt az ENSZ nemzetközi törvényszéke úgy döntött, egy hónapig felvételt készít a beszélgetéseiről.
 

Mladicsot tavaly novemberben a hágai Nemzetközi Törvényszék gyilkosságért, deportálásért, kényszerkitelepítésért, üldözésért, túszejtésért és a srebrenicai népirtásért is felelősnek mondta ki, a boszniai szerb erők nyolcezer boszniai férfit és fiút gyilkoltak meg Srebrenicában.

A Happy TV péntek reggeli műsorának vendége volt Vojiszlav Seselj, az ultranacionalista Szerb Radikális Párt elnöke - akit háborús bűnökért szintén felelősnek talált a Nemzetközi Törvényszék -, továbbá Darko Mladics, az elítélt fia, valamint Pavel Dorohin, az orosz duma képviselője. Darko Mladics telefonon felhívta az apját, aki a televízió nézőihez is intézett néhány mondatot.

Csókol benneteket Ratko tata

- kezdte a bejelentkezést a hágai elítélt, majd arra kérte Seseljt, hogy látogassa meg, hogy újra sakkozhassanak. Hozzátette: Seseljnek nem ártana kicsit lefogynia. Végül Pavel Dorohinhoz oroszul szólt, és figyelmeztette, hogy Moszkva kövesse figyelemmel a NATO lépéseit, mert a katonai tömb egyre jobban terjeszkedik Oroszország felé.

A Balkán mészárosának nevezett egykori parancsnok telefonját a következő egy hónap során megfigyeljük - közölte a bíróság, mert Mladics nem kért engedélyt a telefonos bejelentkezésre. Emellett a bíróság arra szólította fel a scheveningeni börtön vezetését, hogy elemezzék ki Mladics beszélgetéseit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?