Külföld

Róháni: Irán kész javítani kapcsolatain a térségbeli országokkal

Teherán | Irán kész szorosabbra fűzni kapcsolatait a közel-keleti országokkal - mondta Haszan Róháni iráni elnök vasárnap. "Irán kész együttműködni a térségbeli államokkal a Közel-Kelet biztonságának megőrzése érdekében" - hangsúlyozta az állami televízióban élőben közvetített beszédében Róháni.
MTI

2019. február 17. 12:11

A síita Irán legádázabb térségbeli ellenfele a szunnita iszlám konzervatív ágát követő Szaúd-Arábia. Teherán és Rijád szembenálló feleket támogat több közel-keleti konfliktusban, köztük a szíriai és a jemeni polgárháborúban. Szaúd-Arábia kifejezetten üdvözölte, hogy az Egyesült Államok tavaly felmondta a 2015-ös többhatalmi atomalkut Iránnal, és újra életbe léptette az iszlám köztársaságra nukleáris programja miatt kiszabott szankciókat.

Róháni vasárnap azt mondta, hogy az amerikai megközelítés csődöt fog mondani.

"Nem engedünk az amerikai és izraeli nyomásnak" - nyomatékosította az iráni elnök az ország déli részén található Bandar-e Gonavehben tartott beszédében.

Teherán korábban azzal fenyegetőzött, hogy katonai akcióval fogják megakadályozni a Perzsa-öbölben más országok olajexportját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Vége Saláta szezonjának

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Agresszív pénzbehajtási trükkök a hitelezőknél

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Donald Tusk lehetségesnek nevezte a brexit rövid távú halasztását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?