Külföld

Oroszország görög diplomatákat utasít ki

Moszkva | Oroszország úgy döntött, hogy orosz diplomaták Görögországból történt kiutasítására válaszul görög diplomatákat fog kiutasítani, de számukat, illetve azt, hogy meddig kell elhagyniuk Oroszországot, egyelőre nem határozta meg - közölte Andrej Maszlov, Oroszország athéni nagykövete csütörtökön.
MTI

2018. július 19. 13:34

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

"Már bejelentettük, hogy paritásos válaszlépések lesznek, de azt nem tudom megmondani, mikor, kiket, és hányat (utasítunk ki), de a mostani gyakorlatot alapul véve biztosan így lesz" - hangsúlyozta Maszlov.

Az orosz diplomata egyben szót ejtett arról is, hogy Szergej Lavrov orosz külügyi tárcavezető szeptemberre tervezett látogatása Görögországban a jelenlegi helyzetben nem időszerű.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán válaszlépésekkel fenyegette meg Görögországot válaszul arra, hogy Athén kiutasított orosz diplomatákat, akik Athén szerint megpróbálták aláásni a Macedónia névváltoztatásáról kötött görög-macedón megállapodást.

 

2018. július 19. 11:20

Szkripal-ügy - Rendőrségi forrás szerint oroszok lehettek az elkövetők

A Kathimerini című görög napilap július 11-én írt arról, hogy Görögország kiutasít két orosz diplomatát, két másiknak pedig megtiltja a belépést az országba a státuszukkal össze nem egyeztethető tevékenységük miatt. Dimítrisz Canakópulosz görög kormányszóvivő később megerősítette az orosz diplomaták kiutasítására vonatkozó döntéseket.

A Reuters jelentése szerint a görög hatóságok közölték: az orosz diplomaták megpróbáltak lefizetni tisztségviselőket, és tüntetéseket is próbáltak szervezni, hogy megakadályozzák Észak-Macedónia csatlakozását NATO-hoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elhunyt Grendel Lajos

GALÉRIA: Az európai parlamenti képviselőkkel tárgyaltak a kelet-szlovákiai mezőgazdászok

Több tonnás daru gázolt halálra egy nőt

Érdemes idén megkötni a lakástakarék-szerződést

2023-ban leáldozhat a pedagógusok kreditrendszerének

A fogadóirodák szerint ő lehet Mourinho utódja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?