Külföld

Német államfő: nyomás alá került a liberális demokrácia

Berlin | Nyomás alá került a liberális demokrácia, ellenfelei egyre hangosabbak és öntudatosabbak - hangsúlyozta Frank-Walter Steinmeier német államfő pénteken Berlinben, a szövetségi parlamentben (Bundestag), a német köztársaság kikiáltásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.
MTI

2018. november 9. 12:30

Frank-Walter Steinmeier - TASR-felvétel

A szövetségi elnök ünnepi beszédében kiemelte: 1918 . november 9-én "éppen olyan kevéssé volt előre meghatározott a demokrácia bukása, mint amennyire kevéssé garantált a fennmaradása most, száz évvel később".

Az elégedetlenség a demokráciával egyre nagyobb, már a "társadalom közepét" is elérte, és egyre többen vannak, akik számára a parlament már nem a társadalom gondjainak politikai megoldására szolgáló intézmény.

Ezek az emberek "nem mind a demokrácia ellenfelei, de mind hiányoznak a demokráciának" - húzta alá Frank-Walter Steinmeier, hozzátéve: a száz éve kikiáltott köztársaság története éppen azt mutatja, milyen nagy szükség van polgárokra, akik vállalják a demokratikus politika fáradalmait, mert hisznek értékében.

2018. november 7. 15:06

Német lap: Horst Seehofer rövidesen lemond a CSU elnöki tisztségéről
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?