Külföld

Náci tetkókkal ment a nudista strandra – ülni fog

Graz | A lakása úgy nézett ki, mint egy Hitler-múzeum, egy náci karlendítést „bemutató” kitömött mókus is találtak nála.
MTI

2017. november 16. 21:32

Tíz hónap letöltendő és további húsz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Ausztriában egy férfit, aki egy nudista strandon felfedte a testét borító, horogkereszteket és egyéb náci jelképeket ábrázoló tetoválásait. 
 
A grazi bíróság a náci ideológia felelevenítése miatt találta bűnösnek a 35 éves férfit. Az elítélt férfi lakása tele volt a nácizmust idéző tárgyakkal. Az egyik bíró szavai szerint úgy nézett ki, mint egy Hitler-múzeum. A hatóságok találtak nála több, Adolf Hitlert ábrázoló képet, és rábukkantak egy náci karlendítést „bemutató” kitömött mókusra is.
 
A náci relikviák gyűjtését nem tiltja jogszabály Ausztriában, viszont azok közszemlére tétele már törvénybe ütközik.
Emellett Salzburgban felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki csütörtökön egy német férfira, akinek a rendszámtábláján éveken keresztül – a saját monogramja után – a 88-as szám szerepelt, amely a Heil Hitler! náci köszöntés kódszáma. A vád szerint ezzel a vádlott a nácizmus iránti szimpátiáját akarta kinyilvánítani.
 
A férfi hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, de ezt három év próbaidőre enyhítették. Az ítélet még nem jogerős.
Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?