Külföld

Végre Putyin is elmondta a véleményét a zaklatási ügyekről és a #MeToo mozgalomról

Moszkva | Leginkább azt nem érti, hogy az "állítólagosan" zaklatott nők miért 10, 20, 30 év után bújtak elő a történeteikkel.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 8. 18:55

Képarchívum - TASR-felvétel

Putyint egy maratoni hosszúságú, négy és fél órás sajtótájékoztató után kérdezték meg arról, hogy mi a véleménye a világon végigsöpört #MeToo mozgalomról. A régi zaklatásos ügyeket is felszínre hozó előbújási hullám Oroszországig is eljutott, Leonyid Szluckij orosz politikust újságírónők azzal vádolták meg, hogy megpróbált rájuk mászni, meg akarta őket fogdosni és csókolni. Szluckijt az orosz parlament etikai bizottsága tisztázta.

Putyint erről a konkrét zaklatási ügyről próbálták megkérdezni a sajtótájékoztatója után, de ő azt felelte, hogy arról még csak nem is hallott, habár megvan a véleménye a molesztálási ügyekkel kapcsolatban úgy általában. Eleve az egész #MeToo kampányt a nők jogait védő bizonyos emberek és szervezetek összeesküvésének tartja, amelynek a lényege, hogy 10, 20, 30 évvel ezelőtti ügyeket hántorgatnak fel.

 

2018. június 6. 13:25

Putyin milliók futballünnepét reméli

"Úgy gondolom, hogy nemtől, vallástól, kortól függetlenül minden embert szükséges támogatnunk, de van itt egy kérdés, ami magyarázatot követel: mindez miért most történik? Miért nem tíz évvel ezeltőtt, amikor ezek az incidensek állítólag megtörténtek?"

Putyin szerint a #MeToo során nyilvánosságra hozott molesztálási ügyeket nem a médiában kellene kitálalni, hanem a bíróságokon.

(Forrás: HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?