Külföld

Tojást vágtak Scott Morrison ausztrál miniszterelnök fejéhez

Tojást vágott Scott Morrison ausztrál miniszterelnök fejéhez a politikus kampánygyűlésén kedden egy fiatal nő, akit ezért a rendőrség a helyszínen őrizetbe vett.
MTI

2019. május 7. 17:51

- TASR/AP-felvétel

Morrison az Új-Dél-Wales államban lévő Alburyben tartott kampánybeszédet, s ekkor vágta a fejéhez a tojást a 25 éves nő, akit a biztonsági emberek azonnal lefogtak, és kituszkoltak a teremből.

A rendőrség később bejelentette, hogy a miniszterelnök támadóját őrizetbe vették.

Az incidens során egy közelben álló idősebb nő elesett, őt Morrison segítette talpra. A miniszterelnök később mikroblog-bejegyzésében hangot adott ama véleményének, miszerint a támadója egy agresszív állatvédő csoport tagja, és a csoport már többször megtámadott olyan gazdaságokat, ahol a gyanú szerint kegyetlenkedtek az állatokkal. 

"Én csak az idős hölgyért aggódtam" - jelentette ki Morrison, "idiótának" nevezve a támadó fiatal nőt és társait, akik rendszeresen háborgatják egyes gazdák birtokait és otthonait. Leszögezte, hogy a hatóságok szigorúan fel fognak lépni az ilyen "banditizmussal" szemben akkor is, ha azt "harcias szakszervezeti aktivisták" követik el, akik akadályozzák munkájukban a kisvállalkozókat és a dolgozóikat.

Az idősebb asszony később azt mondta, egy operatőr lökte fel, és nagyon hálás a miniszterelnöknek a segítségért.

Bill Shorten, a balközép ellenzék vezetője az esetet szégyenletesnek nevezte. Hangsúlyozta, hogy Ausztráliában a választások erőszakmentesek. "Az embereknek joguk van békés eszközökkel tüntetni, de bármi, aminél csak felmerül az erőszakosság gyanúja, elfogadhatatlan" - tette hozzá.

Sally McManus, az Ausztrál Szakszervezetek Tanácsának a vezetője bírálta Morrisont, amiért kapcsolatba hozta a tojást dobáló nőt a szakszervezetekkel.

Ausztráliában május 18-án tartanak általános választásokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A lakosság 63 százaléka fizeti be minden számláját időben

Napoli–Internazionale rangadó vasárnap estére

GALÉRIA: Kikapott a DAC Rózsahegyen

Új választások kiírását javasolta az osztrák kancellár

A Magyar Fórum módosítaná az alkotmány preambulumát

Tragédia: halálra gázoltak egy kerékpárost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?