Külföld

Csökkent Ferenc pápa népszerűsége az olaszok körében

Vatikánváros | Nyolcvannyolcról hetvenegy százalékra csökkent Ferenc pápa népszerűsége az olaszok körében 2013-as megválasztása óta - írta egy hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésre hivatkozva a La Repubblica című olasz napilap.
MTI

2018. augusztus 6. 13:06

Ferenc pápa - Martin Domok/Plus Jeden Deň

A Demos Coop közvélemény-kutató intézet szerint Jorge Bergoglio támogatottságvesztésének egyik fő oka a migráció kérdésében képviselt álláspontja.

Míg a pápa ostorozza azokat, akik falakat építenek a hidak helyett, az olasz lakosságnak egyre nagyobb igénye van az erőteljes határvédelemre - vélekedett Ilvo Diamanti szakértő.

 

2018. július 6. 17:40

Ferenc pápa: a migráció kihívására a szolidaritás az egyetlen értelmes válasz

A katolikus egyházfő megítélését tovább rontja az, hogy erőfeszítései jelentős nehézségekbe ütköznek a kúria megreformálása terén - tette hozzá a szakértő.

Ferenc pápa népszerűsége különösen a 30 év alatti korosztály magát nem vallásosnak nevező tagjai körében alacsony. A 15 és 24 év közötti fiatalok körében 58 százalékos a támogatottsága, a 25 és 34 éves korcsoportban pedig csak 55 százalékos.

"Az olaszok, különösen a fiatalok, egyre jobban eltávolodnak az egyháztól" - jegyezte meg Diamanti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elhunyt Grendel Lajos

GALÉRIA: Az európai parlamenti képviselőkkel tárgyaltak a kelet-szlovákiai mezőgazdászok

Több tonnás daru gázolt halálra egy nőt

Érdemes idén megkötni a lakástakarék-szerződést

2023-ban leáldozhat a pedagógusok kreditrendszerének

A fogadóirodák szerint ő lehet Mourinho utódja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?