Külföld

VIDEÓ: 18 embert sebesítettek meg elefántok egy vallási felvonuláson Srí Lankán

Tizennyolc embert sebesített meg a hétvégén két elefánt egy buddhista felvonuláson Srí Lankán.
MTI

2019. szeptember 9. 16:43

- TASR/AP-felvétel

A dél-ázsiai szigetország adminisztratív fővárosában, Kóttéban rendezett szombat esti ünnepségről közzétett felvételen az látható, amint az egyik állat hirtelen futásnak ered a tömegben.

A megrémült emberek szétszélednek, néhányan közülük a menet elején haladó másik állathoz futnak, amely ugyancsak futni kezd. A videón látszik, ahogy a díszes palástba öltöztetett elefánt hátán ülő férfi leesik, és majdnem agyontapossa az állat.

Két helyi kórház munkatársai hétfőn elmondták, hogy 18 sérültet kezeltek a felvonulást követően, közülük 16-ot már haza is engedtek. A bent maradó két sérült egyikét hasi károsodás gyanúja miatt tartják megfigyelés alatt, míg a másikat fülsérülés miatt kezelik.

A díszbe öltöztetett elefántok szerves részei a buddhista felvonulásoknak Srí Lankán. A vagyonos családok tulajdonában lévő ormányosok gazdáik jólétét szimbolizálják és gyakran adják kölcsön őket az országszerte zajló felvonulásokra. Néhány buddhista templomnak saját elefántjai vannak.

Múlt hónapban egy csontsoványra fogyott 70 éves nőstényelefántról készített felvételek keltettek felháborodást a szigetországban. A Save Elephant Foundation nevű szervezet szerint a Tikiri nevű állat egyike volt annak a 60 elefántnak, amelyeket tíz egymás követő estén át dolgoztattak egy buddhista fesztiválon Kandyban. Tikiri testét díszes lepellel fedték el, hogy ne tűnjön fel a soványsága.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Hivatalos: Cséfalvay kilép a Hídból

Holtan találták az eltűntként keresett 27 éves férfit

Čaputová az ukrán elnökkel és miniszterelnökkel találkozik Kijevben

Szaúdi dróntámadás: Trump csőre töltve

Szamurájkarddal rontottak egy üdülő nőre

Legfrissebb galériák
Olvasta már?