Külföld

Folytatódott a kutatás a túlélők után Indonéziában

Jakarta | Folytatódott a túlélők utáni kutatás szerdán Indonéziában a legutóbbi földcsuszamlás helyszínén, Nyugat-Jáva tartományban, ahol már 15 halálos áldozata van a természeti katasztrófának.
MTI

2019. január 2. 14:16

- TASR/AP-felvétel

Sutopo Purwo Nugroho, a helyi katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy Sukabumi körzet Sirnaresmi településén még húsz eltűnt ember után kutatnak. A földcsuszamlás 30 épületet sodort el hétfőn napkelte előtt.

Százegy érintettje van a történteknek, hatvanhárman biztonságban vannak, hárman megsérültek. Az első földcsuszamlást még további négy követte, de már jelentősen kevesebb mennyiségű földdel. A bizonytalan szilárdságú talaj komoly veszélyt jelent a mentésben résztvevőkre, különösen, amikor hevesen esik az eső.

A területen készített fényképeken azt lehetett látni, hogy a mentésben résztvevők ásnak az épületeket a tetejéig elárasztó iszapos talajban.   

A vulkáni és geológiai katasztrófák mérséklésére létrehozott ügynökség (PVMBG) adatai szerint a település egy olyan hegyvidéki területen fekszik, ahol nagy a földcsuszamlás veszélye, akárcsak a környező 33 alkörzetben. 

Indonéziában gyakoriak a természeti katasztrófák, tavaly 2564 különböző jellegű katasztrófa történt. Két szökőár söpört végig Celebesz sziget (Sulawesi) középső részén nem sokkal karácsony előtt. Az év során 3349 ember meghalt, 10,2 millió vált hajléktalanná, 21 ezren megsérültek, 319 ezer épület megrongálódott, 1432 ember eltűnt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?