Csökken a fizetés a negyedik x felett

Pozsony |

<p><span style="font-size: 12px;">A Trexima több mint egymillió dolgozó bérét tartalmazó adatbázisa alapján végzett elemzés azt mutatja, hogy nem csak a végzettség, az életkor is fontos szempont a bér összege szempontjából.&nbsp;</span></p>

Az átlagbér a dolgozók többsége esetében a 35−39 éves korig emelkedik, majd enyhén csökkenni kezd. Míg a 20 év alattiak mindössze 560 euró átlagkeresetre számíthatnak, a 35−39 éves korosztály átlagkeresete 1075 euró, ami 55−59 éves korra 914-re csökken. A három legjobban fizető ágazat az IT-szektor és a kommunikáció, a pénzügyi és a biztosítási szektor, valamint az energetika. Az IT-szektor átlaga 1800 euró bruttó kereset felett van, a bankszektor is csak néhány euróval marad el mögötte, az energetikában pedig kevéssel 1600 euró alatt keresnek. A szakmákat tekintve a legjobban a számítógépes hálózatok specialistái keresnek, átlagosan közel 2400 eurót, azonban most már – feltehetően az utóbbi évek béremeléseinek köszönhetően − a szakorvosok is bekerültek a TOP10-be 2075 eurós átlagkeresettel. A lista másik végén a kevesebb képzettséget igénylő szakmák, illetve bizonyos szolgáltatások vannak. A Trexima adatai alapján az idősgondozók illetve az egészségkárosodottak gondozói mindössze 427 eurós átlagra számíthatnak, a konyhai kisegítők és a takarítók fizetése is csak 450 euró körül mozog. A mezőgazdaságban az átlagkereset ugyan közelíti a 800 eurót, de a kétkezi munkások, például a kertészek alig kapnak többet 500 eurónál.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?