Külföld

Brünn és Győr együttműködik a jogászképzésben

Győr | A brünni Masaryk Egyetem Jogtudományi Kara és a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara együttműködik a jogászképzés sajátos értékeinek kiteljesítésében, kölcsönös alkalmazásában.
ÚJ SZÓ ONLINE

2010. február 16. 16:58

pozsony

Az eddigi együttműködést több területen még intenzívebbé tevő megállapodást Naděžda Rozehnalová brünni és Szalay Gyula győri dékán írta alá - értesült az Új Szó Online  Wnkler Csabától, a győri egyetem stratégiai és fejlesztési igazgatóságának kommunikációs titkárától.

A megállapodás az egyeztetett célkitűzések szerinti publikációs tevékenység erősítését, az oktatói cserét, a közös kutatási tevékenységet állítja középpontba. A két jogi kar előzetesen egyezteti oktatóinak, kutatóinak részvételét a nemzetközi konferenciákon, s támogatják az angol nyelvű, lektorált tudományos cikkek kölcsönös megjelentetését a két kar folyóirataiban. Mindez az oktatók, a jogi doktori iskola és a jogász szak hallgatóinak új lehetőséget, új kihívást jelent.

Szalay Gyula bejelentette: az együttműködés első eseménye az április 16-17-én, a Győrött és Dunaszerdahelyen tartandó nemzetközi konferencia lesz. A csallóközi városban született a hazai magánjog jeles személyisége, Szladits Károly (1871-1956), akinek az életművét mutatják be a mai pályatársaknak. Az oktatók, doktoranduszok, a jogász-jelöltek a cseh, a szlovák és a magyar Polgári Törvénykönyv szerkezetének azonos és eltérő elemeiről tartanak előadásokat. A konferencia munkanyelve az angol lesz. Félszáznál több jogász-jelölt Szlovákiából jött tanulni a Széchenyi István Egyetemre, így számukra alap felkészültséget ad a térség jogrendszerének összehasonlító ismerete.

Brünnben május végén fiatal oktatók, doktoranduszok részvételével rendezik a hagyományos Jogi Napokat, s erre is várják a győrieket. (kor, w)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Ľubomíra Izáková

A lakosság jelentős része szorong, segítséget mégsem kérnek

Az Új Szó és a Trend közös konferenciáján tartott panelbeszélgetés résztvevői balról jobbra: Mózes Szabolcs, az Összefogás vezetője; Agócs Attila, a Híd alelnöke; Farkas Iván, az MKP szakmai alelnöke és a beszélgetés moderátora, Czímer Gábor, az Új Szó be

Október másodikán alakulhat meg a Szövetség (VIDEÓ)

sport a tévében

Angol, olasz, német és francia bajnoki a tévében

Vladimír Lengvarský

Néhány régióban visszatér a kijárási tilalom

Igor Matovič

Matovič: Azok engednek utat a maffiának, akiknek az igazságot kellene védeniük

rimaszombati kórház petíció

Több mint 36 ezer aláírás gyűlt össze a rimaszombati kórház megmentéséért

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.