Külföld

Az ENSZ meghosszabbította a hágai törvényszék mandátumát

New York | Az ENSZ Biztonsági Tanácsa meghosszabbította hétfőn a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket kivizsgáló Nemzetközi Törvényszék (NT) mandátumát, de Oroszország tartózkodott a szavazástól, mert indoklása szerint a határozat nem orvosolta a törvényszék hiányosságait.
MTI

2012. december 18. 08:34

1993-as felállítása óta a törvényszék 161 gyanúsítottat helyezett vád alá, és közülük 15-öt felmentett. Jelenleg 31 vádlott ellen folyik per.

    Szerbia és szövetségese, Oroszország élesen bírálja a törvényszéket azon utóbbi felmentő ítéletei miatt, amelyeket két horvát tábornok, illetve egy koszovói albán volt gerillaparancsnok ügyében hozott.

    "A törvényszék súlyos rendszerhibákkal működik, amelyekkel ez a testület nem foglalkozott. A törvényszék vezetőjének úgynevezett hatékonyságnövelő intézkedései éppen a kívánt céllal ellenkező hatást váltanak ki. Aláásta a bizalmunkat ebben a testületben az, hogy a vezetőség rendszeresen megszegte az ígéretét, amely szerint munkája során betartja a határidőket" - mondta Szergej Karjov, Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese a 15 tagországból álló BT-ben. Rajta kívül minden ország képviselője igennel szavazott. Karjov szerint a BT-tagok nem fogadták el Oroszország hatékonyságnövelő javaslatait.
 

Önnek ajánljuk
Felmérés: Parlamenten kívül az MKP

Nyilvánosságra került a titkos felmérés

Mojmír Mamojka

Mamojka egyelőre marad

Robert Fico

Fico nem kíván egyebet, csak 2,99 százalékot a Hídnak

Jana Cigániková

VIDEÓ: Elszabadultak az indulatok – már a középső ujjukat mutogatják egymásnak a képviselők a parlamentben

Kucsera Miklós

Vágsellyei győzelem az érsekújvári régióderbin

hh

Férfimese a nagybetűs nőről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.