Külföld

A török nyomozók másodszor is vizsgálódtak a szaúdi főkonzulátuson

Isztambul | A török bűnügyi helyszínelők ma hajnalban távoztak Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusáról, ahol az eltűnt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi nyomai után kutattak.
MTI

2018. október 18. 09:11

TASR/AP-felvétel

Másodszor is átfésülték az épület helyiségeit, valamint a képviselet járműveit is megvizsgálták.

A főkonzulátus kertjében felállított reflektorok fényénél végzett helyszínelés a második volt ezen a héten. A hatóságok előzőleg hétfőn közel kilenc órán át keresték az épületben október 2-án eltűnt Hasogdzsi török források által biztosra vett meggyilkolásának nyomait.

A helyszínelők szerda éjjel vonultak át a főkonzulátusra, miután szaúdi nyomozókkal együtt szintén közel 9 órán át dolgoztak a szaúdi főkonzul rezidenciáján.

A török sajtó kedden arról számolt be, hogy a főkonzulátus hétfő éjszakai átvizsgálása során bizonyító erejű anyagminták is előkerültek, így a főkonzuli rezidencia mellett a külképviseletet is átvizsgálják még.
 

2018. október 17. 11:45

Kegyetlenül megkínozták a szaúdi újságírót, mielőtt megölték

Hang- és videofelvételekre hivatkozó török sajtóbeszámolók, valamint neve elhallgatását kérő töröktisztségviselőktől származó amerikai értesülések alapján Hasogdzsit a főkonzulátuson brutális módszerekkel meggyilkolták. Szaúd-Arábia ezt egyelőre nem ismerte be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hol itt az igazság?

Az ország nagy részén talaj menti fagyokra kell számítani

Elhozta a három pontot Nagymihályból a DAC

Ütések, migránsok, kivezényelt gyerekek – EP-kampány Magyarországon

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Négyszáz program a Budapesti Könyvfesztiválon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?