Külföld

A szárazság miatt ölik egymást Nigériában - 86 halott

Abuja | Legalább 86 ember vesztette életét Nigéria középső részén olyan támadások során, amelyeket a nomád életmódot folytató fulani népcsoport fegyveres tagjai hajtottak.
MTI

2018. június 25. 07:49

(TASR/AP- illusztrációs felvétel)

A fegyveres pásztorok a Plateau szövetségi államban lévő Barkin Ladi körzetben követtek el fegyveres támadásokat a helyi földművesek ellen, akik a hírek szerint bosszút álltak. Az összecsapások következében legalább 86 ember halt meg, hatan megsebesültek, ötven házat, több gépkocsit és motorkerékpárt felgyújtottak. 

A lőfegyvereket birtokló pásztorok szombaton éjfél előtt kezdték meg gyilkos akcióikat különböző településeken, az atrocitások vasárnap is folytatódtak. A hatóságok ezért vasárnap este hattól reggel hatig kijárási tilalmat rendeltek el. 

Az ország északi részét sújtó aszály miatt számos nomád marhacsordáival Nigéria délebbi térségeibe vándorolt. Ez viszont gyakran összecsapásokhoz vezet a helyi földművesekkel. Az év eleje óta több mint 200 áldozata van a viszálynak. Tavaly az élelemért és vízért folytatott harcok miatt több mint ötszáz ember lelte halálát.

Nigéria északi része többségében muzulmán, déli részét pedig többségében keresztények lakják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?