Gazdaság

Közös Agrárpolitika: a szaktárca várja 
a szlovákiai gazdák észrevételeit

Pozsony | A 2020 utáni Közös Agrárpolitika (KAP) kidolgozásához a szlovákiai gazdák is hozzászólhatnak, a minisztériumnak kifejthetik az ezzel kapcsolatos véleményüket.
Susla Béla

2019. február 11. 13:30

A földművelés-ügyi tárca minden egyes észrevételt regisztrál – nyilatkozta Jana Holéciová, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) szóvivője. „A tárcánk kérdőívet állított össze, aminek segítségével felméri a szlovákiai gazdák, mezőgazdasági termelők igényeit a közös agrárpolitikával kapcsolatban. A kérdőív eredményei információs dokumentumként szolgálnak majd a 2021–2027-es évekre szóló Közös Agrárpolitikai Stratégia összeállításánál” – erősítette meg Daniel Hrežík, a földművelésügyi minisztérium sajtóosztályának munkatársa.

A kérdőív több terület legfontosabb problémaköreit taglalja. Az általános információk mellett egyebek mellett rákérdez a közeljövő legjelentősebb környezetvédelmi kihívásaira, de olyan aktuális problémaköröket sem hagy figyelmen kívül, amelyekkel az agrárvállalkozóknak Szlovákiában is naponta meg kell birkózniuk. „Szerepelnek benne azok a kérdések is, amelyeket az elkövetkező uniós Közös Agrárpolitikának orvosolnia kellene, beleértve a mezőgazdasági ágazat legfontosabb célkitűzéseit. Az európai agrárpolitikai tervezet összeállításához hozzá kellene járulniuk a helyi önkormányzatoknak, az agrárkamaráknak, a különböző szakmai szervezeteknek, valamint a tudományos intézményeknek is” – mondta Hrežík. A kérdőívet – amely a földművelésügyi tárca honlapján (www.mpsr.sk) keresztül is elérhető – 2019. február 15-éig lehet kitölteni és beküldeni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Miből él az elnökjelölt?

Hamšík Lavezzivel is konzultált átigazolása előtt

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Pedagógiai napok a digitalizáció jegyében

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?