Közélet
Képarchívum - TASR-felvétel

Vadala mutathatta be Troškovát Ficónak, állítja egy olasz oknyomozó újságíró

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 12. 17:05

Mária Troškovát Antonino Vadala mutathatta be Robert Ficónak - mondta Antonio Papaleo olasz oknyomozó újságíró a Lidové noviny-nak adott interjújában.

Papaleo jártas a ’Ndrangheta utáni nyomozásban, többek között a csehországi és szlovákiai bűnszervezetekkel is foglalkozott az utóbbi években.

"Három tanú is állította nekem, hogy Vadala ismertette össze Troškovát és Ficót. Ez azután történt, hogy egy bizonyos Denisa bevezette Vadalát a magasabb körökbe, és bemutatta őt a Smer fejeseinek. Nem akarom értékelni, olyan ez számomra, mint egy film."
 

2018. március 7. 12:52

Trošková a német diplomaták tiltakozása ellenére elkísérte Ficót egy Merkellel való tárgyalásra

Papaleo szerint a Kuciak-gyilkosság utáni razzia és Vadala őrizetbe vétele más okból történhetett. "Egy nemzetközi rendőrségi akció volt, ami Vadalára és a körére irányult, nem hiszem, hogy négy nappal a gyilkosság után érvényes és egyértelmű bizonyítéka lett volna a rendőrségnek Vadala ellen."

A ’Ndrangheta maffiacsoportról az olasz újságíró elmondta, hogy az mind közül a leginkább kozmopolita, főleg nemzetközi drogkereskedelemmel és fegyverkereskedelemmel foglalkozik. Nagy hangsúlyt fektet a családi kapcsolatokra. A múltban Papaleo szerint beépültek a német gazdaság egy részébe is, de mivel nem akarnak nagy nyilvánosságot, kézenfekvőek számukra a Kelet- és Közép-Európai országok. 
 

(Forrás: Aktuality.sk)

Önnek ajánljuk