Közélet

ÚŠP: „elfuserálták” a Kuciak-gyilkosság első helyszínelését

Pozsony | A felügyelő ügyész szerint a Ján Kuciak meggyilkolása utáni első helyszínelésen voltak hiányosságok a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság nyomozójának munkájában. Erről Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője hétfőn tájékoztatta a TASR-t.
TASR

2018. május 22. 08:17

- Michal Šmrčok (Plus Jeden Deň)

„Mivel az érintett nyomozó már nem dolgozik az ügyön, az ügyész nem tehet további intézkedéseket vele kapcsolatban. Az ÚŠP jelenleg nem rendelkezik olyan információval, amely felkeltené a gyanút, hogy információk szivárogtak ki a rendőrségi tisztségviselők felé. Amennyiben a felügyelő ügyész megtudná, hogy a nyomozati iratokban álló információk erre jogosulatlan személyek tudomására jutottak, akkor azonnali lépéseket tenne az ügyben” – tette hozzá az ÚŠP szóvivője.

A meggyilkolt újságíró és jegyese, Martina Kušnírová szüleinek megmutatták a nyomozati iratok egy részét. Ezt Daniel Lipšic, a Kuciak család ügyvédje közölte a Markíza és a Joj televízióval. Szerinte az első helyszínelést „elfuserálták”. Ezt az alapján az anyag alapján állítja, amelyet a meggyilkolt pár családjai számára elérhetővé tettek.

2018. május 16. 14:19

Vizsgálják a Ján Kuciak mobilján található adatokat
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Épülhetne az első felhőkarcoló

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Bajnokok Ligája a tévében

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?