Közélet

Új konzervatív párt alakul

Pozsony | Új konzervatív párt alakul Szlovákiában. A projektet Anna Záborská parlamenti képviselő, valamint Richard Vašečka (független) és Branislav Škripek európai parlamenti képviselők hozzák létre. Erről a Postoj napilap számolt be azzal, hogy a párt megalakulásának bejelentése napok kérdése.
TASR

2019. január 22. 15:00

Richard Vašečka - TASR/AP-felvétel

A párt a KDH és az OĽaNO tagjaiból alakul, akik a napilap szerint nem voltak elégedettek Alojz Hlinának és Igor Matovičnak, azaz a két említett párt vezetőjének a politikájával.

Záborská hétfőn (január 21.) jelentette be a KDH-ból való távozását. Rajta kívül Škripek és Vašečka lesz a párt tagja, de a Postoj napilap szerint az OĽaNO parlamenti frakciójának konzervatív beállítottságú tagjai között további nevek is felmerültek. Az új konzervatív párt már az idei európai parlamenti választásokon is indulni fog. Škripek, az OĽaNO további képviselőivel együtt, a napokban tájékoztatja Matovičot a mozgalomból való távozásukól.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?