Közélet

Több józanságot a politikába

Andrej Danko (SNS) házelnök előbb éles szóváltásba keveredett Cséfalvay Katalinnal (Híd), később egy déli rádiós vitaműsorban elismerte, hogy „mámoros” állapotban van. A Szlovákia–Kanada hokimeccs után ugyanis a pohár fenekére nézett.
Ibos Emese

2019. május 15. 08:21

Andrej Danko - TASR-felvétel

Ismét egymásnak feszült Andrej Danko házelnök és Cséfalvay Katalin. A kormánykoalíció két tagja nem először esett egymásnak az ország külpolitikai irányultsága miatt. Cséfalvay, ahogy korábban, úgy most is, felrótta az SNS-es házelnöknek oroszországi látogatását. Cséfalvay szerint két évtizede konszenzus van Szlovákia külpolitikai irányultságáról. „Ennek ellenére olyan korszakba süllyedtünk, amikor a teljes politikai spektrumra jellemző az EU- és NATO-tagságunk megkérdőjelezése” – mondta Cséfalvay Katalin, aki szerint ennek az az oka, hogy a külpolitikai témák a belpolitikai versengés eszközévé váltak.

Ha ki akarsz lépni a koalícióból, akkor menj. Egyszer úgyis elmész

– így reagált Andrej Danko a hidas képviselő szavaira. A házelnök szerint a képviselő jó ideje elégedetlen a kormánykoalícióval, semmi jót nem mond annak munkájáról. Danko kijelentette, igyekszik jó viszonyt ápolni mindenkivel. Ez szerinte nem azt jelenti, hogy megváltoztatja Szlovákia külpolitikájának irányultságát és hozzáállását. „Nem akarom szétverni a koalíciót, egyike vagyok az utolsóknak, akik még tiszteletben tartják és védik a kormányprogram külpolitikai kérdéseket érintő részét. Nem mondok le a tisztségemről, nem távozom a koalícióból. Nem fogok teret engedni a szélsőségeseknek” – reagált Cséfalvay Danko felszólítására. 

A délelőtti szócsatát követően Andrej Danko a Radio Expres déli politikai vitaműsorának volt a vendége. A házelnök a beszélgetés elején elismerte, hogy „mámoros” állapotban van. „Egy kicsit kába vagyok, mert a tegnapi hokimeccs után szomorúságomban ittam”– közölte Danko. Előző este a szlovák jégkorong-válogatott Kanada csapatával játszott. Danko a vitaműsor alatt nehezen artikulált, gyakran kereste a szavakat, s csak nehezen tudott koncentrálni a műsorvezető kérdéseire. „Szerkesztő úr, alig bírok, tényleg sokat ittam” – mondta Danko, aki a műsorba a parlamentből érkezett. A műsort követően a világhálón felháborodást keltett, hogy a házelnök alkohol hatása alatt állt. Késő délután viszont Danko már tagadta, hogy ittas lett volna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenérzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?