Közélet

Szerdán nem döntenek még a rendőrfőnök-választásról szóló javaslatról

Pozsony | A kormány mégsem fog szerdán tárgyalni az országos rendőrfőkapitány megválasztásával kapcsolatos javaslatról. Az indítvány ugyanis továbbra is sok vitát gerjeszt, és a szakértők sem értenek vele egyet. Ezt Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő közölte a tárgyalás előtt.
TASR

2018. augusztus 22. 12:56

Saková és Lučanský - SITA-felvétel

„Úgy tűnik, hogy a javaslat körül még sok vita van, és a szakértőktől is olyan hangokat hallunk, hogy a módosítás nem jó” – közölte Pellegrini. Komoly vita alakult ki az országos rendőrfőkapitány megbízatási idejéről. A javaslat szerint hét évig lenne funkciójában a rendőrfőnök.

A kormányfő szerint továbbra is érvényes, hogy 2019 januárjától fogják az új szabályok szerint választani az új rendőrfőnököt. Az év végéig még háromszor ül össze a parlament.

 

2018. augusztus 22. 11:28

A szünet után újra összeül a kormány

A javaslat szerint a rendőrfőnököt továbbra is a belügyminiszter nevezi ki, de ezt egy versenyvizsga előzi meg, és a jelöltnek a parlament védelmi bizottságának az ajánlására is szüksége van. Az országos rendőrfőkapitány kinevezésében tehát egyet kell értenie a vizsgabizottságnak, a védelmi bizottságnak és a belügyminiszternek. A változtatások a rendőrségi felügyelőséget is érintik.

A kormányfő szerint ugyanakkor az alkotmánybírók megválasztásával kapcsolatos javaslatot szerdán elfogadja a kormány.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Minél hamarabb kerül a beteg orvoshoz, annál eredményesebben lehet javítani a hallást

Felújítják a balesetveszélyes a vasúti átjárót Galántán

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?