Szerdáig kell meghatározni a megválasztható képviselők számát

468 képviselőjelölt indul a megyei választásokon

Legkésőbb szerdáig, július 20-ig kell meghatározniuk és nyilvánosságra hozniuk a helyi és a megyei önkormányzatoknak az összevont őszi választásokon megválasztható képviselők számát, valamint a szavazókörzetek számát.

Az információkat a hivatali hirdetőtáblán, esetleg a község honlapján kell nyilvánosságra hozni. Eddig az időpontig a polgármesternek ki kell neveznie a helyi választási bizottság jegyzőjét és a választás lebonyolításáért felelős bizottság tagjait.

A járási hivatalok elöljáróinak szintén szerdáig kell kijelölniük azokat az alkalmazottakat, akik a választásokkal kapcsolatos nyomtatványok és a szavazólapok átvételéért és a településekre való eljuttatásáért felelnek majd.

Szintén július 20-ig kell a megyei önkormányzatoknak közzétenniük a hivatali hirdetőtáblán és a honlapjukon a választókörzetek számát és azt, hogy az egyes körzetekben hány megyei képviselőt választanak meg. Azt is közölni kell, hogy melyik község melyik választókörzetbe tartozik, és hogy hol lesz a körzeti választási bizottság székhelye. Eddig az időpontig kell kinevezni a megyei választási bizottság és a körzeti választási bizottságok jegyzőit, illetve kijelölni a választás lebonyolításáért felelős bizottság tagjait, valamint a körzeti választási bizottságok helyét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!