Közélet

Száz játékteremben razziáznak a vámőrök

Pozsony | A Pénzügyi Igazgatóság Bűnügyi Hivatalának (KÚFS) vámőrei csütörtökön száz üzemegységben tartanak razziát országszerte. Ez az eddigi legnagyobb akció, melynek célja a szerencsejátékokról szóló törvény kijátszásának leleplezése. Erről a Pénzügyi Igazgatóság tájékoztatott csütörtökön.
TASR

2018. június 28. 15:24

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

Drahomíra Adamčíková szóvivő elmondta: a vámőrök minden megyében razziáznak. Ellenőrzik az áfa-csalásokkal és a társaságiadó-csalásokkal kapcsolatban felmerült gyanút is. Részletes tájékoztatást hétfőre ígért, amikorra kiértékelik és elemzik az ellenőrzések eredményeit.

A szóvivő elmondása szerint a kirótt pénzbüntetések száma és összege az előző évekhez képest jelentős mértékben növekedett. Az adóhivatalok tavaly 210 büntetést róttak ki összesen 378 660 euró értékben. A 2017-ben kiszabott büntetések összege 13 680 euróval több volt, mint 2016-ban, ami 3,75%-os növekedést jelent. 2015-höz képest 245 460 euróval több büntetést róttak ki tavaly, ami 184%-os emelkedésnek felel meg. 

 Nyereményként tavaly összesen 2,699 milliárd eurót fizettek ki, az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva 20 millió euróval többet. A játéktermek üzemeltetéséből 2017-ben 197 millió euró folyt be az államkasszába, ami az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva 12 millió eurós többletet jelent.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?